Gemeente Tytsjerksteradiel


Themadag 'Water' 8 oktober in Gytsjerk, komt u ook?

Het Energie(k) Loket in Gytsjerk is er voor alle inwoners van de gemeente Tytsjerksteradiel die meer willen weten over het energiezuiniger maken van hun (eigen) woning. Op zaterdag 8 oktober is er speciaal aandacht voor het thema 'Water'. U bent van harte welkom!

Hergebruik regenwater

Op deze thema-dag kunt u in de de jaren 70 woning aan de Waling Dijkstrastrjitte 56 voorlichting krijgen over hergebruik van regenwater. Hoe kunt u dit water bijvoorbeeld opvangen en gebruiken voor uw tuin? U kunt hiermee bij de aanleg al rekening houden. Ook kunt u informatie krijgen over systemen die het mogelijk maken regenwater te gebruiken voor toiletspoeling. En heeft u wel eens gedacht aan een vegetatiedak?

Elektrisch rijden

Op deze dag kunt u ook alles te weten komen over elektrisch autorijden. Er is zelfs gelegenheid om een proefrit in een geheel elektrische auto te maken.

Energie(k) Loket

Het Energie(k) Loket is een initiatief van de gemeente Tytsjerksteradiel en bestaat uit een consortium van 13 bedrijven en 2 banken. De bedrijven zijn stuk voor stuk specialisten op het gebied van het energiezuiniger maken van woningen. Het loket is doelbewust gevestigd in een jaren 70 woning. Een prachtige plek om huiseigenaren te laten zien hoe je met relatief eenvoudige maatregelen een huis veel energiezuiniger kunt maken.

Meer informatie

Alle informatie over het Energie(k) Loket kunt u vinden op energiek-loket.nl.

groen-foon Wilt u ons bellen:
14 0511 (geen netnummer)
Maandag tot en
met donderdag 08.30 - 17.00
Vrijdag 08.30 - 16.30

groen-mail Wilt u ons schrijven of mailen:
Postbus 3, 9250 AA Burgum
gemeente@t-diel.nl