Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Tilburg, 6 oktober 2011.

Winnaar So You Think You Can Dance met Burn The Floor in Tilburg

Dé internationale danssensatie uit Australië komt naar Nederland! Ook een snelle, flitsende show als deze mag in de Dansmaand niet ontbreken. Zeker niet nu Floris, de winnaar van SYTYCD, samen met finaliste Natascha de cast aanvult! Burn the Floor met Floris Bosveld staat op zaterdag 8 oktober om 20.15 uur in Theaters Tilburg.

Podium vol kampioenen
De dansers van Burn The Floor zijn allemaal kampioenen en finalisten uit verschillende landen en laten een spetterende mix zien van vele stijlen. De achttien dansers laten u een spetterende mix zien van ballroom en latin dance. Alles komt voorbij in deze verpletterende show: van wals, tango en jive tot salsa en samba. Dat alles in de mooiste choreografieën en kostuums en met livemuziek.

Wereldwijd hebben miljoenen enthousiaste bezoekers Burn The Floor bezocht. En ook de internationale pers is louter positief: ''Schrikbarend goed!'' aldus Time Out New York en The London Evening Standard sprak: ''Niet twee keer over nadenken, gewoon gaan!'' Deze voorstelling wordt mede mogelijk gemaakt door Kobra.

Oktober Dansmaand
Het is weer Oktober, heel Tilburg staat op stelten tijdens Oktober Dansmaand. In alle theaters en op straat staat alles deze maand in het teken van dans. Van modern tot klassiek, van guerrilla tot flashmob en van professional tot amateur. Het programma is zo ingedeeld dat iedereen iets vindt dat bij hem of haar past. Tilburg heeft alle schakels van de 'dansketen' in huis voor een bijzonder cultureel klimaat. Vanuit de dans onderzoekt Tilburg Dansstad (Danshuis Station Zuid, De NWE Vorst, Factorium, Fontys Dansacademie, Kunstbalie, Theaters Tilburg) nieuwe vormen en gaat nieuwe partnerships aan. Oktober Dansmaand is de grootste van de kernactiviteiten.

Kijk voor meer info over het complete programma van Oktober Dansmaand, (jongeren-)prijzen en ticketverkooppunten op www.tilburgdansstad.nl of facebook.com/tilburgdansstad. Kaarten reserveren voor Burn the Floor? Kijk op www.theaterstilburg.nl.

--

Noot voor de redactie,