Interprovinciaal Overleg (IPO)

Andere IPO websites


Slim financieren van duurzame energie, keuzes voor beste aanpak

7 oktober 2011

Is het verstandig voor provincies om een duurzaam energieproject direct te financieren? Werken garantiestellingen? Zijn er andere mogelijkheden? Doet de omvang van een project ertoe?

Euro's zijn in veel gevallen de sleutel om projecten in gang te krijgen. Maar financiering lukt zelden zonder een totaalplaatje voor de aanpak van een project. De afgelopen jaren hebben provincies, bedrijven en financieringsinstellingen met elkaar de mogelijkheden onderzocht om duurzame energieprojecten te financieren.

Op de IPO website vindt u vanaf vandaag aparte pagina's om praktijkervaringen met elkaar te delen om er van te leren. De brochure Afwegingskader bij het kiezen van instrumenten voor financiering van duurzame energie leidt u op hoofdlijnen langs de waaier van mogelijkheden die uiteen lopen van verplichten, bijvoorbeeld via vergunningen via gunstige leningen met revolverende fondsen en garantstelling naar risicodragend participeren.

U treft op de aparte pagina's naast de eerdere publicaties ook de ervaringen van provincies en gemeenten aan die laten zien wat mogelijk is. Het zijn geen blauwdrukken voor succes, maar zij kunnen iedereen inspireren om het maatwerk te ontwikkelen dat past bij de eigen uitdaging.

Wij nodigen u uit om op onze website uw eigen succes te presenteren, zodat er steeds betere constructies ontstaan, mede gebaseerd op ervaringen van anderen.

Zie ook

http://www.ipo.nl/slimfinancieren

De brochure slim financieren met duurzame energie Dossier:
Klimaat, Energie & Ruimte
Dossier:
Milieu

Heeft u een vraag of een opmerking over dit bericht? Neemt u dan contact op met de afdeling communicatie: communicatie@ipo.nl of (070) 888 1294