Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Scooterrijder gewond na botsing met slagboom

Publicatiedatum: 8-10-2011 10:30:32

EDE - Een 68-jarige Voorthuizense scooterrijder is vrijdagmorgen 7 oktober gewond geraakt. Hij zou tegen een slagboom van het Edese ziekenhuis De Gelderse Vallei zijn gereden.

Bij het ziekenhuis zou hij een slagboom over het hoofd hebben gezien; mogelijk was hij door zonlicht verblind. Agenten troffen de man aan op de stoep. De Voorthuizenaar gaf aan last van zijn hals en nek te hebben. Ambulancepersoneel heeft hem gestabiliseerd en overgedragen aan de eerste hulppost. De toestand van de man is op dit moment nog onbekend. Mogelijk heeft hij schade aan zijn strottenhoofd opgelopen. (20111158 26 - sw)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053


---

Omstanders houden Alkense chauffeur tegen

Publicatiedatum: 8-10-2011 10:30:15

LUNTEREN - Omstanders hebben er in de nacht van vrijdag 7 op zaterdag 8 oktober voor gezorgd dat een 30-jarige man uit Alken niet verder kon rijden. Vermoed wordt dat de chauffeur onder invloed verkeerde.

Een Edenaar zag een busje midden op de Postweg in Lunteren stilstaan. Hij klopte op de ruit van het voertuig, waardoor de chauffeur mogelijk wakker schoot. De chauffeur zou vervolgens aanstalten hebben gemaakt verder te rijden, maar dit werd door de Edenaar en een andere man voorkomen. Het busje werd naar een nabij gelegen parkeerplaats gereden en de politie werd gebeld. Agenten kwamen ter plaatse en probeerden met de chauffeur uit Alken te praten. Dit lukte niet echt. Er werd geen alcohol bij de man geroken, wel bestond het vermoeden dat hij onder invloed verkeerde. Van hem werd een bloedproef afgenomen. Tevens werd duidelijk dat de man niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. De man uit Alken werd aangehouden en kreeg een rijverbod van zes uur opgelegd.
(2011115945 - sw)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053


---

Wageninger aangehouden na conflict met ex

Publicatiedatum: 8-10-2011 10:29:50

WAGENINGEN - Een 45-jarige Wageninger is vrijdagmorgen 7 oktober in een woning in zijn woonplaats aangehouden. Hij zou daar een conflict met zijn 43-jarige ex-partner hebben gehad. De man zou de vrouw bij de keel hebben gegrepen en hebben bedreigd (zowel woordelijk als met twee op steekwapens gelijkende voorwerpen). De politie werd gewaarschuwd. Agenten spraken de twee en hielden de man aan.
(2011115675 - sw)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053


---

Conflict over geparkeerde auto

Publicatiedatum: 8-10-2011 10:29:26

NIJKERK - Een 29-jarige Nijkerkse automobilist is vrijdagmiddag 7 oktober in zijn woonplaats aangehouden. Hij wordt er van verdacht een 61-jarige vrachtwagenchauffeur uit Esterwegen te hebben bedreigd.

De twee zouden onenigheid met elkaar hebben gekregen over de op de Brink geparkeerd staande auto van de Nijkerker. Deze zou op een plek voor laden en lossen hebben gestaan en hierdoor de weg voor de vrachtwagenchauffeur hebben geblokkeerd. De chauffeur zocht de automobilist (die in de buurt was) op en er ontstond een discussie. De Nijkerker zou vervolgens een knuppel hebben gepakt, waardoor de vrachtwagenchauffeur zich bedreigd voelde. De politie werd gewaarschuwd. Agenten kwamen ter plaatse en hielden de Nijkerker aan. De knuppel werd in beslag genomen.
(2011115772 - sw)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053


---

Twee mannen aangehouden

Publicatiedatum: 8-10-2011 10:29:04

EDE - Op een camping in de gemeente Ede zijn vrijdagmorgen 7 oktober een 25-jarige Veenendaler en een 37-jarige Voorthuizenaar aangehouden.

De twee hadden mogelijk een conflict met elkaar gehad in een chalet. De politie werd er bijgehaald. Agenten spraken met de man uit Voorthuizen. Zijn adem zou naar alcohol hebben geroken. In het huisje werd de andere man gevonden. Deze persoon kon zich niet identificeren en bij zijn fouillering werd mogelijke drugs aangetroffen. Vervolgens werd het duo aangehouden. Het is nog onbekend wat de reden voor het conflict zou zijn geweest.
(2011115617 - sw)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053


---

Woninginbraak

Publicatiedatum: 8-10-2011 10:28:43

BARNEVELD - In het politiedistrict West-Veluwe Vallei is donderdag 6 oktober één keer aangifte gedaan van woninginbraak.

Er werd ingebroken in een woning in de volgende plaats:
- Garderen, Koehoornseweg

- Datum en tijdstip: op 5 oktober tussen 17:15 en 23:50 uur
- Buit: sieraden en tas

- Methode: insluipen

Buurtonderzoek
De politie stelt naar aanleiding van de inbraken vaak een buurtonderzoek in om te achterhalen of er wellicht buurtbewoners getuige zijn geweest. Zij kunnen soms waardevolle informatie hebben door wat ze gezien of gehoord hebben, die van belang kan zijn bij het opsporen van de daders. Dit soort informatie kan de politie overigens ook van pas komen bij het voorkomen van inbraken. Ziet u iets verdachts, een persoon of een auto? Noteer het signalement of kentekens van auto's en geef het door aan de politie op 0900-8844.

Tips
De kans op woninginbraken kunt u verkleinen door goed hang- en sluitwerk aan te schaffen voorzien van het Politiekeurmerk Veilig Wonen ®. Laat u eens voorlichten door een erkend vakman. Uiteraard zorgt u voor voldoende verlichting rondom huis en geeft u inbrekers geen kans: laat geen ramen openstaan waarbij het makkelijk inklimmen is. Losliggende ladders of opstapjes: zet ze binnen of leg ze vast. Waardevolle spullen bewaart u zoveel mogelijk achter slot en grendel. Meer tips en informatie vindt u op www.politiekeurmerk.nl.

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053