Politie Groningen

Zaterdag 8 oktober 2011

Provincie Groningen, 08-10-2011

Stadjer rijdt onder invloed

GRONINGEN De politie heeft vrijdagnacht op de Van Slingelandtstraat in Groningen een 21-jarige man uit Groningen aangehouden voor rijden onder invloed. De Stadjer werd door politieagenten gecontroleerd, omdat hij met hoge snelheid over de Eikenlaan reed. Zij zagen bovendien dat de auto in een bocht bijna over een middengeleider reed. Tijdens de controle roken de dienders alcohol bij de bestuurder. Een blaastest wees uit dat de man vermoedelijk te veel alcohol had gedronken. Na de ademanalysetest op het politiebureau werd vastgesteld dat de verdachte
1,75 promille alcohol (760 ugl) in zijn bloed had. De agenten namen het rijbewijs in van de man. Hij mocht na het afleggen van een verklaring het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Vervelende man aangehouden

GRONINGEN De politie heeft vrijdagnacht in de Poelestraat in Groningen een 28-jarige man uit Leens aangehouden. De man werd door agenten aangesproken, omdat hij een glas met bier bij zich had. Toen de 28-jarige het bier moest weggooien, reageerde hij direct een agressieve houding aan naar de agenten. Zijn vrienden probeerden hem meerdere keren tegen te houden. Op een gegeven moment rukte de Leenser zich toch los. Hij kwam in een gevechtshouding af op de agenten. Hierop werd de 28-jarige met gepast geweld overmeesterd. Hij werd in een cel ingesloten. De man, die onder invloed was van alcohol, wordt vandaag gehoord.

Boze vrouw beledigt agenten

GRONINGEN De politie heeft vrijdagnacht in de Peperstraat in Groningen een 24-jarige vrouw uit Groningen aangehouden voor belediging. De agenten reageerden op een melding dat een persoon zich lastig gedroeg bij een horecagelegenheid in de Peperstraat. Even later zagen de dienders de vrouw op straat lopen. Uit diverse scheldwoorden bleek dat de 24-jarige boos was. Op een gegeven moment richtte de vrouw zich naar de dienders. Hierop schold zij hen diverse keren met beledigende bewoordingen uit. De verdachte werd hierop aangehouden. Zij mocht na het afleggen van een verklaring het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Fietsster gewond bij aanrijding

MARUM Een 12-jarig meisje uit Marum is vrijdagmiddag op de Lindsterlaan in Marum gewond geraakt bij een ongeval. De vrouw stak ter hoogte van het Hoornpad de weg over. Zij zag hierbij een 50-jarige automobilist uit Marum over het hoofd. Zij werd vervolgens aangereden. De 12-jarige liep hierdoor letsel aan haar been en arm op. Zij werd voor verdere medische behandeling naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt.

Stadjer aangehouden voor geweld

GRONINGEN De politie heeft vrijdagavond op de Zuiderweg in Groningen een 54-jarige man uit Groningen aangehouden voor mishandeling en het weigeren van de ademanalyse. Getuigen hadden gezien dat de Stadjer op de Emmasingel in Groningen zijn 37-jarige ex-vrouw uit een auto sleurde en in elkaar sloeg. De verdachte werd korte tijd later op de Zuiderweg getraceerd. Hierop werd hij aangehouden voor de mishandeling en voor rijden onder invloed. Op het politiebureau weigerde de man medewerking aan de ademanalyse. De man werd vervolgens in een cel ingesloten. De vrouw had door het geweld aangezichtsletsel opgelopen. Zij werd voor verdere medische behandeling meegenomen naar het ziekenhuis. De vrouw doet aangifte. De verdachte wordt vandaag gehoord. De politie maakt proces-verbaal op.

Alcomobilist aangehouden na aanrijding

GRONINGEN De politie heeft vrijdagavond een 50-jarige man uit Groningen aangehouden voor rijden onder invloed. De Stadjer had op de Bedumerweg in Groningen bij het inparkeren een aanrijding veroorzaakt. Zonder zijn identiteit achter te laten, verliet hij de plek van het ongeval. De agenten trokken vervolgens het kenteken van zijn auto na, waarna zij hem bij zijn woning konden aanhouden. De Stadjer verzette zich echter tegen zijn aanhouding. Hierop werd de man met gepast geweld overmeesterd en in de boeien geslagen. Op het politiebureau weigerde hij bovendien mee te werken aan de ademanalyse. Ten slotte werd vastgesteld dat de man niet over een rijbewijs beschikt. De verdachte werd in een cel ingesloten. Hij wordt vandaag gehoord. De politie maakt proces-verbaal op.

Fietser gewond bij ongeval

HOOGEZAND Een 21-jarige man uit Westerbroek is vrijdagavond op de Hoofdstraat in Hoogezand gewond geraakt bij een verkeersongeval. De Westerbroeker wilde met zijn fiets de Hoofdstraat oversteken. De fietser dacht dat hij nog net voor een auto, bestuurd door een 32-jarige man uit Hoogezand, langs kon rijden. Hierop werd hij aangereden door de Hoogezandster. Door de aanrijding kwam de 21-jarige ten val. Hij werd met armletsel naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt.

Twee gewonden bij frontale botsing

WINSCHOTEN Bij een verkeersongeval op de St. Vitusholt in Winschoten zijn vrijdagavond twee personen gewond geraakt. Een 39-jarige Winschoter wist met zijn auto nog net een tegemoetkomende auto, bestuurd door een 41-jarige man uit Winschoten, te ontwijken. Een 33-jarige man uit Stadskanaal lukte dit niet meer. Hierdoor ontstond een frontale botsing tussen beide bestuurders. Beiden raakten door de klap van de aanrijding gewond. De Kanaalster wist zelf uit zijn auto te komen. De Winschoter zat bekneld in zijn wagen. Met behulp van de brandweer werd de 41-jarige uit zijn beknelde positie bevrijd. Ook het personeel van de traumaheli werd bij het ongeval ingezet. Beide slachtoffers werden met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Van de Winschoter werd een bloedproef afgenomen. Deze proef moet uitwijzen of de 41-jarige onder invloed heeft gereden. De politie heeft een rapportage en een analyse van het ongeval gemaakt. Beide zwaar beschadigde autos werden afgesleept. De brandweer heeft het wegdek van de St. Vitusholt schoon gespoten. De weg is anderhalf uur gestremd geweest.

Aanrijding op snelweg

HAREN Een 39-jarige automobiliste uit Aduard en een 34-jarige bestuurder uit Groningen zijn vrijdagochtend met de schrik vrijgekomen bij een ongeval op de autosnelweg A28. De Stadjer reed in zijn taxi en hij verloor door nog onbekende reden de controle over zijn auto. Hij botste tegen de vangrail. De 39-jarige vrouw zag het verkeer voor haar afremmen. Zij remde krachtig maar merkte dat haar auto begon te slippen. Ook de Aduardse botste tegen de vangrail. Beide betrokken autos hebben elkaar niet geraakt. Medewerkers van een toevallig voorbij rijdende ambulance hebben beide bestuurders ter plekke onderzocht. Zij hoefden niet mee naar het ziekenhuis. De betrokken autos werden zwaar beschadigd afgesleept. Rijkswaterstaat heeft de rijbaan schoon gemaakt. De politie maakt een rapportage van het ongeval.

Fietsster gewond na aanrijding

GRONINGEN Vrijdagmorgen raakte een 55-jarige inwoonster van Groningen gewond bij een aanrijding op de Hoogeweg in Groningen. Het slachtoffer reed op haar fiets over de Professor Uilkensweg en zij kreeg geen voorrang van een 57-jarige automobiliste uit Ezinge. Het slachtoffer kwam bij de aanrijding ten val. De fietsster werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. De politie maakte een rapportage op.