Gemeente Maassluis

Jaarlijkse fitheidtest voor Maassluise 55-plussers op zaterdag 8 oktober

Inwoners van Maassluis die 55 jaar of ouder zijn en willen weten hoe het met hun fitheid gesteld is, zijn welkom op zaterdag 8 oktober 2011 in de Wethouder Smithal. Daar kunnen zij deelnemen aan de jaarlijkse fitheidtest voor 55-plussers van de gemeente Maassluis. Inschrijven kan tot 16 september a.s.

Alle deelnemers worden onder andere getest op reactiesnelheid, oog-hand-coördinatie, lenigheid en uithoudingsvermogen. Na afloop ontvangt de deelnemer een testrapport met daarin zijn of haar fitheidprofiel. Samen met een testadviseur en/of arts kan dit profiel worden doorgenomen en besproken worden of (extra) bewegen wenselijk is en wat de mogelijkheden in Maassluis zijn.

Bij deze fitheidtest zijn onder andere Careyn, een gewichtsconsulente, sportmasseuse en een pedicure aanwezig. Verder zijn enkele sportaanbieders aanwezig, die informatie kunnen geven over hun sportaanbod.

De kosten voor deelname bedragen EUR 3 per persoon. Inschrijven kan tot 16 september 2011 via het inschrijfformulier op de website www.maassluis.nl/sportservicepunt.

Opgeven als testmedewerker voor minimaal een halve dag, kan ook. Testmedewerkers zorgen voor de begeleiding bij een testonderdeel en mogen zelf gratis aan de fitheidtest deelnemen.