Hoogheemraadschap Delfland
* Wandel mee door het Haagse Bos

Wandel mee door het Haagse Bos

Staatsbosbeheer en het Hoogheemraadschap van Delfland houden op zaterdag 8 oktober een wandeling door het Haagse Bos. Aanleiding is het afronden van de werkzaamheden aan het watersysteem. Waar het waterpeil in het Haagse Bos voorheen meebewoog met dat van de woonwijken in Mariahoeve, is het nu losgekoppeld.

Bankje Haagse bos Delfland zorgt ervoor dat het waterpeil in woonwijken door het jaar heen vrijwel gelijk is. Als het regent wordt het teveel aan water weggepompt en bij droogte wordt het watertekort aangevuld. Zo houden de bewoners de voeten droog en blijft ook de waterkwaliteit op peil.

In een bos is dit eigenlijk niet nodig: natte en drogere periodes mogen elkaar daar rustig afwisselen. Door in natte tijden het water niet af te voeren, kan het bos bij droogte bovendien langer vooruit zonder dat er water hoeft te worden aangevoerd.

Daarom heeft Delfand in het Haagse Bos aan de paleiszijde een nieuwe waterinlaat geplaatst en de kant van de Utrechtse baan een klein gemaal. Hierdoor kan het waterpeil in het Haagse Bos meer fluctueren dan voorheen. Staatsbosbeheer en Delfland verwachten dat de flora en fauna zullen profiteren van deze meer natuurlijke situatie.

Op zaterdag 8 oktober geven Staatsbosbeheer en Delfland tijdens een boswandeling tekst en uitleg over het bos en het watersysteem. De wandeling start om 14.00 uur en duurt ongeveer anderhalf uur. Aanmelden kan tot 1 oktober via educatie@hhdelfland.nl. Er is plek voor maximaal 50 personen.