KRO

Start nieuwe serie KRO's Heibel langs de lijn

Uitzenddatum: 08/10/2011

Op zaterdag 8 oktober start de tweede serie van KRO's Heibel langs de lijn. In tien nieuwe afleveringen houden kinderen hun schreeuwende en te fanatieke ouders weer een spiegel voor. Ze hebben al vaak tegen hun vader of moeder gezegd dat ze het vervelend vinden hoe ze zich langs de lijn van het sportveld gedragen naar hun gedrag verandert niet. In Heibel langs de lijn worden de ouders gefilmd met behulp van een verborgen camera en na afloop kijken ze samen met hun kinderen naar de beelden. Op die manier hopen ze dat het weer een stuk gezelliger wordt langs de lijn en dat ze zich weer volledig kunnen concentreren op hun sport.

AJ (12 jaar) voetbalt bij SV Scheveningen en zijn moeder Ingrid staat elke wedstrijd langs de kant. Wat AJ erg vindt, is dat ze de hele wedstrijd aan een stuk door schreeuwt. Niet alleen AJ, maar ook andere kinderen hebben er last van. AJ schaamt zich voor zijn moeder en hoopt dat zijn deelname aan Heibel langs de lijn ervoor zorgt dat ze zich wat rustiger gaat gedragen.
Zaterdag 8 oktober (afl. 1) om 10.05 uur bij de KRO op Z@pp/Ned.3

In de tweede aflevering zijn we in Deventer, waar Anne-Claire (12 jaar) een belangrijke wedstrijd tegen aartsrivaal Zwolle moet hockeyen. Moeder Patricia geeft niet alleen tijdens de wedstrijd aanwijzingen, maar ook van te voren. En ze noemt Anne-Claire tijdens bij haar bijnaam `Koek'. Anne-Claire hoopt, door mee te doen aan Heibel langs de lijn, dat haar moeder dit nooit meer zal doen!
Zaterdag 15 oktober (afl. 2) om 10.05 uur bij de KRO op Z@pp/Ned.3

Enrique van 12 heeft zijn vader Aad opgegeven voor Heibel langs de lijn. Enrique korfbalt in Diemen en bij elke wedstrijd staat zijn vader aan de zijlijn. Tijdens de wedstrijden schreeuwt zijn vader als een doorgewinterde coach. Het probleem is, hij is niet de coach van het team en Enrique vindt het tijd dat zijn vader wat stiller wordt. Zaterdag 22 oktober (afl. 3) om 10.05 uur bij de KRO op Z@pp/Ned.3

Rawly (12) voetbalt bij Voorland in Amsterdam en hoort zijn moeder Monica altijd boven iedereen uit. Rawly kan zich zo niet concentreren op de wedstrijd. Hij heeft al vaker aan zijn moeder gevraagd of ze wat stiller langs de lijn wil zijn, hij hoopt dat zijn moeder vanaf vandaag naar hem luistert.
Zaterdag 29 oktober om 10.05 uur bij de KRO op Z@pp/Ned.3

Kevin (11 jaar) honkbalt bij The Falcons in Lelystad en heeft zijn vader Hendrik opgegeven voor Heibel langs de lijn. Vader Hendrik vindt dat hij heel veel verstand heeft van het honkbalspel, en geeft Kevin zowel voor als tijdens de wedstrijd vaak aanwijzingen. Kevin wil dat zijn vader dat niet meer doet, zodat hij weer naar zijn coach kan luisteren.
Zaterdag 5 november om 10.05 uur bij de KRO op Z@pp/Ned.3

Meer informatie

Voor persvragen/ interviewverzoeken: