IJssellandziekenhuis

Hoe "bevalt" het IJsselland?

23 September 2011

Aanstaande ouders uitgebreid geïnformeerd tijdens open dag 8 oktober

Op zaterdag 8 oktober stelt het IJsselland Ziekenhuis tussen 10.00 en 15.00 uur haar deuren weer open voor aanstaande ouders. Alles over 'bevallen" komt op deze open dag aan bod; vanaf het moment dat de weeën zich aandienen tot het moment dat je met de kleine weer naar huis gaat en alles wat in de tussenliggende tijd gebeurt. Kortom; antwoord op de vraag "wat kan ik verwachten als ik in het IJsselland Ziekenhuis mijn kindje krijg?"

Onze medewerkers geven op deze dag uitgebreid uitleg en er zijn filmpjes, diapresentaties en fotoboeken te bekijken. Zo krijg je als zwangere vrouw een uitstekend beeld van wat je kunt verwachten als je in het IJsselland Ziekenhuis bevalt. Bezoekers maken kennis met de kraam- en de verlosafdeling, de echoscopiste, de polikliniek gynaecologie en er is uitgebreid aandacht voor pijnbestrijding. Ook geven de medewerkers informatie over het krijgen van een keizersnee, borstvoeding en goede voeding tijdens de zwangerschap. De medewerkers van de kinderafdeling maken je vertrouwd met het warmtebedje en de couveuse en specifieke zorg voor vroeg- en pasgeboren baby's. Tot slot stellen de medewerkers van het Centrum voor Jeugd en Gezin (consultatiebureau) zich aan je voor.

Het IJsselland Ziekenhuis organiseert deze informatiedag twee maal per jaar. Voor meer informatie over deze open dag kun je contact opnemen met de afdeling Patiëntenvoorlichting, bereikbaar op werkdagen tussen 09.30 en 16.30 uur op tel nr. 010 - 258 51 37 of via email: Patientenvoorlichting@remove-this.ysl.nl.

Aanmelden voor de open dag is niet nodig.

---