Ingezonden persbericht


Atoombunker Delfzijl open op zaterdagmiddag 8 oktober 2011

De openstelling van de atoombunker onder het Eemsmondgebouw in Farmsum op 10 en 28 september 2011 was een doorslaand succes. Het leidde er toe dat ruim 500 mensen de bunkerxperience bezochten. Helaas kon een aantal mensen door de enorme animo er nog niet in, wat een teleurstelling was. Vandaar dat Seaports Xperience Center (SXC) besloten heeft de atoombunker voor de laatste keer gratis open te stellen voor publiek op zaterdagmiddag 8 oktober a.s. van 12.00 uur tot 16.00 uur.

Veel mensen weten dat er 'ergens in Delfzijl' een bunker is, maar waar en hoe die er uit ziet? Vandaar dat vele geïnteresseerden de bunker een bezoekje willen brengen nu het kan.

Aanmelden per e-mail aangeraden

Omdat de bunker klein is, waadoor er alleen kleine bezoekersgroepjes in kunnen, vertrekt er elk kwartier een groep met gids de bunker in. Om een lange wachttijd voor bezoekers te beperken, wordt vooraf aanmelden per e-mail aangeraden. Men krijgt dan van SXC een e-mail terug met de tijd waarop de bunker bezichtigd kan worden. Door deze aanmeldingsprocedure is de wachttijd hooguit een kwartiertje. Inplanning gebeurt op volgorde van aanmelding en vol is vol. Bezoekers mogen zaterdag 8 oktober ook langskomen zonder zich vooraf aan te melden. Maar dat kan betekenen dat men langer moet wachten, voordat de bunker bezocht kan worden.

Praktische tips
Personen met claustrofobie of mensen die slecht ter been zijn wordt afgeraden de bunker te bezoeken. Op het terrein van het Eemsmondgebouw mogen geen auto's geparkeerd worden. Wie zich vóór vrijdag 7 oktober 2011 aanmeldt via info@seaportsxperiencecenter.nl (onder vermelding van aantal bezoekers) kan rekenen op een antwoord per e-mail met indeling in een bezoekersgroep plus tijdstip van de persoonlijke bunkerxperience op zaterdag 8 oktober 2011.