Ingezonden persbericht


Kyteman @ De Karel Doorman
Miniconcerten in een Rotterdamse woontoren

Op zaterdag 8 oktober presenteert Gluren bij de Buren 4 buitengewoon exclusieve miniconcertjes op een al minstens zo spectaculaire locatie in de binnenstad van Rotterdam. Op de 22ste verdieping van De Karel Doorman, een woontoren die nog in aanbouw is, geeft Kytemans Hiphop Orkest een kort maar krachtig voorproefje op het nieuwe album en tournee.

De miniconcertjes starten om 11.00 uur,12.15 uur, 13.15 uur en 15.30 uur, duren 10 minuten en zijn slechts voor een klein publiek toegankelijk. Kyteman speelt twee nummers: het eerste speelt hij samen met een deel van zijn beroemde Hiphop Orkest en is een voorproefje op het nieuwe album en tournee. Het tweede is een improvisatie; Kyteman zelf op trompet en een pianist op vleugel. De locatie liegt er niet om. Kyteman en zijn vrienden spelen in de toekomstige woonkamer van een appartement op de 22ste verdieping van De Karel Doorman, een in aanbouw zijnde woontoren in hartje Rotterdam. Het uitzicht over de dynamische binnenstad van Rotterdam is verbluffend. De setting van de concertjes is intiem, en het aantal kaarten daarom zeer beperkt.

Over Gluren bij de Buren
Van 7 t/m 9 oktober laat Gluren bij de Buren zien hoe gastvrij Rotterdam is. Het hele weekend zijn er fiets- en wandelroutes naar de meest upcoming woongebieden van de stad. Gidsen nemen de deelnemers in groepjes mee op verkenningstochten door de Binnenstad, de Kop van Zuid, Katendrecht, Delfshaven, het Lloydkwartier en Nesselande. Hier krijgen ze een kijkje áchter de voordeuren van inspirerende woningen, waar ze worden getrakteerd op concerten, film en bijzondere ontmoetingen. Gluren bij de Buren wordt georganiseerd door de makers van Parfum de BoemBoem, in het kader van de Woonmaand bij ROTTERDAM.INFO.

Kyteman @ De Karel Doorman
Datum: 8 oktober
Locatie: De Karel Doorman, verzamelen op de hoek van de Karel Doormanstraat en de Crispijnstraat Tijdstippen: 11.00 uur, 12.15 uur, 13.15 uur en 15.30 uur (Let op! Bezoekers dienen een half uur van tevoren aanwezig te zijn) Tickets: gratis
Reserveren verplicht: www.rotterdam-archiguides.nl


---



Ingezonden persbericht