Politie Twente

Snorfietser gewond bij verkeersongeval
Enschede
Op vrijdag 7 oktober omstreeks 23.00 uur is een 17-jarige snorfietser uit Enschede gewond geraakt bij een verkeersongeval. Hij is met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Een 68-jarige automobiliste uit Enschede reed over de Vlierstraat, komende uit de richting van de Buurserstraat. Zij wilde op de kruising met Het Lang linksaf slaan Het Lang op. Komende uit tegenovergestelde richting kwam de snorfietser over het fietspad gereden. De automobiliste zag hem niet en een aanrijding was het gevolg.
(2011095647)

Verkeersongeval met letsel
Almelo
Op vrijdag 7 oktober omstreeks 16.30 uur ontstond er een aanrijding bij een tankstation aan de Henriette Roland Holstlaan in Almelo. Een 27-jarige automobilist uit Almelo reed over de Henriette Roland Holstlaan en wilde naar een tankstation. Hij draaide de weg af en de toegang van het tankstation op. Hierbij zag hij een 51-jarige snorfietser uit Almelo, die over het fietspad reed, over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg. De snorfietser is met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.
(2011095544)

Meisje gewond door verkeersongeluk
Enschede
Op vrijdag 7 oktober omstreeks 17.00 uur is een 13-jarige meisje uit Enschede gewond geraakt, nadat ze betrokken was bij een verkeersongeval. Ze is met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De VOA (verkeersongevallenanalyse) van de Politie Twente stelt een onderzoek in naar de exacte toedracht van het ongeval. Het ongeval vond plaats op de kruising Euregioweg/Kerkstraat in Enschede. Het meisje fietste over het fietspad van de Kerkstraat, komende vanaf de Glanerbeekhoek en gaande in de richting van de Lonnekerweg. Een 45-jarige automobiliste uit Enschede reed in haar auto over de Euregioweg gaande in de richting van de Kerkstraat. Toen zij bij de kruising Euregioweg/Kerkstraat kwam sloeg zij rechtsaf de Kerkstraat in. Zij verleende hierbij geen voorrang aan de fietsster die op het fietspad reed. Een aanrijding was het gevolg.
(2011095578)

Snorfietser gewond door ongeval
Hengelo
Op vrijdag 7 oktober omstreeks 07.15 uur is een 40-jarige man uit Enschede gewond geraakt bij een verkeersongeval in Hengelo. De man is met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De man reed op zijn snorfiets over het fietspad van de Wegtersweg in Hengelo komende uit de richting van de Weideweg. Een 40-jarige automobilist uit Wierden reed over de Wegtersweg komende uit de richting van het Expocentrum. Hij wilde linksaf een bedrijventerrein oprijden en zag hierbij de snorfietser niet. Een aanrijding was het gevolg.
(2011095319)

Rijbewijs ingevorderd
Oldenzaal
Op zaterdag 8 oktober omstreeks 02.00 uur is een 18-jarige automobilist uit Oldenzaal gecontroleerd op de Loweg in Oldenzaal. De man moest een blaastest ondergaan. Deze wees uit dat de man teveel alcohol had genuttigd. De beginnende bestuurder blies 0,88 promille. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt.
(2011095659)

Automobilist rijdt onder invloed van alcohol
Almelo
Op zaterdag 8 oktober omstreeks 04.10 uur is een 22-jarige automobilist uit Almelo gecontroleerd op de Henriette Roland Holstlaan in Almelo. De man moest een blaastest ondergaan. Deze wees uit dat de man teveel alcohol had genuttigd. De beginnende bestuurder blies 0,90 promille. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt.
(2011095687)



Politie Twente