Rijksoverheid

Frans van Seumeren verkozen tot ondernemer van het jaar

Nieuwsbericht | 08-10-2011

Het uitbouwen van kraanverhuurbedrijf Mammoet tot een internationaal vermaard aannemersbedrijf en het bergen van de gezonken Russische onderzeeër Koersk. Mede dankzij deze successen mag Frans van Seumeren zich ondernemer van het jaar noemen. Minister Verhagen van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I) reikte hem zaterdagavond 8 oktober 2011 de Ernst&Young Entrepreneur Of The Year Award uit.

Doorzettingsvermogen en lef

In een reactie benadrukt Verhagen het belang van dit soort prijzen. "Ondernemen is niet altijd makkelijk. Rolmodellen als Frans van Seumeren geven ondernemers inspiratie op momenten dat het tegen zit", aldus de bewindsman. "Succesverhalen zoals die van Frans laten zien dat het succes van ondernemerschap afhangt van doorzettingsvermogen en lef. Ik ben er trots op dat Nederland veel van dit soort ondernemers kent".

Marktleider

De vader van Frans legde de basis voor het bedrijf Mammoet zoals we het nu kennen. Op 19-jarige leeftijd begon Frans van Seumeren als planner bij het bedrijf van zijn vader. Binnen vijf jaar wist hij het bedrijf uit te bouwen tot marktleider in de van zware hijs- en transportklussen. In 2000 nam het concern zijn grootste concurrent Mammoet over.

In deze nieuwe samenstelling verwierf het bedrijf wereldwijde bekendheid met het bergen van de gezonken Russische onderzeeër Koersk in 2001. Van Seumeren was als Algemeen Directeur de hoofdverantwoordelijke voor de berging. In 2005 stopte hij bij Mammoet. Sindsdien investeert hij in diverse ondernemingen, waaronder FC Utrecht. Tevens heeft hij de Human Life Foundation opgericht dat projecten in Afrika ondersteunt.

Entrepreneur of the Year Award

De Entrepreneur of the Year Award is een initiatief van Ernst&Young en is bedoeld om ondernemerschap in Nederland te stimuleren en te belonen. Het ministerie van EL&I zit in de jury die de uiteindelijke winnaar bepaalt. Het is de zestiende keer dat de prijs is uitgereikt.