Ingezonden persbericht


Britse singer-songwriter Fink in De Oosterpoort

zaterdag 8 oktober, 20:30 uur
De Oosterpoort, Kleine Zaal
kaarten: ¤ 19,- (excl. servicekosten)
voorverkoop start: 13 juni 2011, 10:00 uur

Ooit begon Fink als verdienstelijke techno dj en producer voor artiesten onder wie Amy Winehouse, maar nu gaat hij alweer vier albums mee als soulvolle singer-songwriter. Met shows op o.a. Lowlands, Into The Great Wide Open, Crossing Border en Motel Mozaïque liet Fink het Nederlandse publiek de afgelopen jaren kennis maken met zijn meeslepende geluid.

Finks muzikale carrière verloopt even grillig als interessant. Hij begon rond 1995 in de clubwereld als dj, remixer en promotor en maakte een album met elektronische muziek 'Fresh produce'. Vanaf 2006 manifesteert hij zich tevens als traditionele singer-songwriter met akoestische gitaar en verraste in 2006 met het album 'Biscuits For Breakfast' waarop hij het publiek liet kennismaken met zijn broeiende mix van soul, blues, folk en indie. Ook die jas past Fink uitstekend, vooral vanwege zijn donkere, bluesy stem en dreigende teksten - luister maar eens naar zijn onlangs verschenen cd, Perfect Darkness.

Gratis download
Op dit moment is de single en titeltrack van zijn laatste album gratis te downloaden op zijn website via deze link: http://t.opsp.in/xzTf

Pers quote
"Het mag duidelijk zijn dat W2 vanavond even heel stil en klein is. Fink heeft namelijk menig hart gestolen. Degenen voor wie het gemis te ondraaglijk wordt zullen moeten uitwijken naar België of Frankrijk. Of allebei, want wie wil er nou niet getuige zijn van een onvergetelijke avond." (3voor12)

Kaartverkoop
De kaartverkoop start op maandag 13 juni om 10:00 uur via De Oosterpoort kassa en website, Free Record Shop, Plato, Ticketlijn: 0900-3001250 (¤ 0,45), Ticketservice website, VVV's, en de overige bekende voorverkoopadressen. Informatie De Oosterpoort op www.de-oosterpoort.nl




Ingezonden persbericht