Ingezonden persbericht


EERSTE EN ENIGE SHOW CITY AND COLOUR MET ALEXISONFIRE'S DALLAS GREEN

Melkweg, The Max * zaterdag 8 oktober * 20.00 uur * ¤ 14,00 + lidm.

Op zaterdag 8 oktober speelt City and Colour haar eerste en enige show in Nederland in de Melkweg in Amsterdam. City and Colour bestaat onder meer uit zanger/songwriter Dallas Green die bekend is van melodieuze post-hardcore band Alexisonfire. In thuisland Canada is City and Colour al enorm populair. Nu komen Dalles Green en zijn maten het Nederlandse publiek betoveren naar aanleiding van de release van het album 'Little Hell' eerder deze maan. De voorverkoop start zaterdag 18 juni via www.melkweg.nl en Ticketservice Nederland.

Dat Green goed is in melodieën is terug te horen in de muziek van City and Colour. City and Colour laat de andere kant zien van Dallas, maar niet een minder gevoelige. Wel meer ingetogen, onder begeleiding van zijn eigen akoestische gitaarspel.

Naast zijn band Alexisonfire is Green is ook met City and Colour al enige tijd actief. Onder deze naam bracht hij drie albums uit: 'Sometimes' in 2005, 'Bring Me Your Love' in 2008 en het meest recente album 'Little Hell'. 'Little Hell' werd opgenomen in de bijzondere Catherine North Studios met niemand minder dan producer Alex Newport (Death Cab For Cutie, At The Drive-In). Over 'the little hells' waar je soms doorheen moet voordat je relatie(s), je leven zich weer in een rustiger vaarwater bevindt. Met nog meer folk / blues elementen afgemaakt door oprechte zang van een stem die met al zijn facetten wordt ingezet.

Deze zomer tourt City and Colour in Engeland, Canada en Amerika en komt in het najaar terug naar de rest van Europa. Green stond al een aantal keer met Alexisonfire in de Melkweg, maar vanavond voor het eerst met City and Colour.


---