Ingezonden persbericht


Persbericht
19 september 2011

CONCERT ROND HENDRIK DE ACHTSTE - KONING EN COMPONIST

Op zaterdag 8 oktober aanstaande kunt u in de Oosterkerk in Hoorn (NH) naar een concert van het Ariosto Ensemble. In dit programma staat de nog steeds veelbesproken Hendrik de Achtste (1491-1547), koning en componist, centraal.

Tijdens zijn flamboyante en roerig amoureuze leven werd aan zijn hof, zo verhalen vele bronnen, veelvuldig gemusiceerd, geacteerd en gedanst. Het programma bevat wereldlijke en geestelijke muziek uit de periode van Henry, specifiek uit de eerste 10 tot 15 jaren van zijn regeerperiode. Het programma bevat instrumentale, vocale en gecombineerde composities van componisten als Browne, Cornysh, Fayrfax, van Ghizeghem en van Henry VIII zelf. Het geheel wordt uitgevoerd door twaalf zangers, twee blokfluitisten, twee gambisten en een luitist en een virginalist. Kijk op www.ariostoensemble.nl.

Zaterdag 8 oktober 2011, 20.15 uur, Oosterkerk Hoorn, Grote Oost 58. Toegang ¤ 15,00 / 12,50. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.oudemuzieknu.nl, bij de Hoornse Boekhandel, Grote Noord 11, Via de Festivallijn: 06 3473832 of voor aanvang van het concert (vanaf 19.30 uur) aan de kassa in de Oosterkerk, Grote Oost 58. Kaarten bestellen en betalen via de website is voordeliger!

Dit concert vindt plaats onder auspiciën van het Festival Hoorn-Oude Muziek Nu - kijk op www.oudemuzieknu.nl

===