Gemeente Amsterdam Stadsdeel Nieuw-West


---

Werkzaamheden op de Slotermeerlaan

4 oktober 2011

Op maandag 10 oktober jl. zijn de werkzaamheden op de Slotermeerlaan gestart. Het gaat om gecombineerde werkzaamheden van GVB, Alliander en de gemeente op de Slotermeerlaan, tussen de Burgemeester Roëllstraat en Burgemeester De Vlugtlaan. Het werk is begin maart 2012 gereed. Er wordt in fases gewerkt zodat het gebied zoveel als mogelijk bereikbaar blijft. Om het werk veilig en efficiënt uit te kunnen voeren, wordt per fase een deel van de Slotermeerlaan in één rijrichting afgesloten.

De werkzaamheden nader bekeken

Vernieuwen tramsporen en toegankelijk maken van de halteplaatsen

De werkzaamheden aan de tramsporen worden in fases uitgevoerd. GVB start met het vernieuwen tussen de Burgemeester De Vlugtlaan en de Jan de Louterstraat. Wanneer dit gereed is worden de sporen tussen de Burgemeester Roëllstraat en de Slauerhoffstraat vervangen. Tegelijkertijd worden de tram- en bushaltes op de Slotermeerlaan toegankelijk gemaakt voor mindervaliden.

Verbeteren van de veiligheid op het kruispunt Slotermeerlaan - Lodewijk van Deijsselstraat - Henriëtte Roland Holststraat

Het kruispunt Slotermeerlaan - Lodewijk van Deijsselstraat - Henriëtte Roland Holststraat is een gevaarlijke kruising. Om de veiligheid te verbeteren wordt de inrichting van het kruispunt gewijzigd:
* de vluchtheuvels worden verbreed;

* de uitritten van de Lodewijk van Deijsselstraat en de Henriette Roland Holststraat worden aangepast;

* het asfalt op de kruising zelf wordt vernieuwd.

Verbeteren van de zebrapaden ter hoogte van de Jan de Louterstraat

Ook de veiligheid op de zebrapaden wordt verbeterd. Hiervoor wordt een aantal maatregelen genomen:

* de vluchtheuvels worden langer en breder gemaakt;
* de markering op de kruising wordt uitgebreid;
* de uitritten naar de Slotermeerlaan worden verlegd;
* er wordt extra verlichting geplaatst

Aanpassen fietsdoorsteek ter hoogte van het Jan de Louterpad

De vluchtheuvels en belijning nabij de fietsoversteek met het Jan de Louterpad worden aangepast. Ook dit bevordert de veiligheid.

Aanleggen gasleiding in het kruis punt Slotermeerlaan - Lodewijk van Deijsselstraat

Alliander vernieuwt de bestaande gasleiding in de kruising Slotermeerlaan - Henriëtte Roland Holststraat en Lodewijk van Deijsselstraat.

Fasering en gevolgen voor het verkeer

De werkzaamheden worden in drie fases uitgevoerd. Zo blijft het gebied zoveel als mogelijk bereikbaar en wordt de hinder zoveel mogelijk beperkt. Klik op een van onderstaande links om de informatie per fase te bekijken:

* Fase 1: start maandag 10 oktober 2011 - gereed half oktober 2011
* Fase 2: start half oktober - gereed half december 2011
* Fase 3: start 9 januari 2012 - half maart 2012

Fietsers en voetgangers

Fietsers en voetgangers worden tijdens alle fases langs de werkzaamheden geleid.

Openbaar vervoer

De trams ondervinden geen hinder van de wegwerkzaamheden. Tijdens het werk aan de tramsporen worden de buslijnen 19, 64 en 268 in één richting omgeleid.

Lijn 19: Burgemeester. Röellstraat - vanaf het circuit de Burgemeester Röellstraat vervolgen - linksaf Burgemeester Cramergracht - rechtsaf Burgemeester V/d Pollstraat - rechtsaf Burgemeester Fockstraat - linksaf Burgemeester De Vlugtlaan en verder de eigen route.

Lijn 64: Burgemeester Röellstraat - rechtsaf Burgemeester Cramergracht
- rechtsaf Burgemeester V/d Pollstraat - rechtsaf Burgemeester Fockstraat en verder de eigen route.

Lijn 268 richting Sloterdijk : De Savornin Lohmanstraat - linksaf Dr. H. Colijnstraat - rechtsaf Ruys de Beerenbrouckstraat - linksaf Burgemeester De Vlugtlaan en verder de eigen route.

Nood- en hulpdiensten

Het werkgebied blijft te allen tijde bereikbaar voor nood- en hulpdiensten.

Gevolgen voor de omgeving

De wegwerkzaamheden worden op doordeweekse dagen tussen 07:00 uur en 16:00 uur uitgevoerd. Tussen 22:00 uur en 06:00 uur wordt er ook aan de tramrails gewerkt. De aannemer voert de werkzaamheden die geluidshinder veroorzaken zoveel als mogelijk aan een gesloten uit. Tijdens de kerstvakantie wordt er niet gewerkt.

Tijdelijke parkeerverboden

Tijdens de werkzaamheden gelden, om de doorstroming op de Slotermeerlaan te bevorderen, aan beide zijden van de weg tijdelijke parkeerverboden. Dit wordt ter plekke met borden aangegeven.

Heeft u vragen of wilt u nadere informatie over de werkzaamheden?

Voor vragen over de werkzaamheden aan de tramrails kunt u contact opnemen met GVB Klantenservice, telefoon 0900-8011 (lokaal tarief + evt. kosten mobiele telefoon). Van maandag t/m zaterdag van 9.00 tot 19.00 uur.Voor vragen over de wegwerkzaamheden kunt u contact opnemen met directievoerder Willem Swart via 020 251 1312.