Politie Amsterdam-Amstelland

Audi eindigt in sloot bij vluchtpoging De controle van een vermoedelijk gestolen Audi eindigde in de nacht van zondag 9 op maandag 10 oktober na een spookrit onderste boven in een sloot. De inzittenden werden aangehouden. De bestuurder van de Audi werd naar een ziekenhuis overgebracht. Daar werd vastgesteld dat hij simuleerde dat hij gewond was. Beide verdachten zijn ingesloten in een politiebureau.

Kentekenplaten niet van een Audi
Politiemensen in een herkenbare politieauto zagen 's nachts rond kwart over vier op de Admiraal de Ruijterweg een Audi rijden die voorzien was van Duitse kentekenplaten. Via een computersysteem in de politieauto werd vastgesteld dat die kentekenplaten niet op een Audi thuishoorden. De politiemensen hadden op dat moment reden om aan te nemen dat de Audi of de kentekenplaten van diefstal afkomstig waren.

Politieauto geramd
De Audi reed richting Zaanstad toen de bestuurder kennelijk in de gaten kreeg dat de politie het op hem had voorzien. Hij ging er vandoor. Tijdens de vlucht hebben meerdere politie-eenheden geprobeerd de auto in te sluiten. Op de A7 reed de Audi tegen het verkeer in. Dit spookrijden leek te stoppen bij een afslag, maar werd toen via de afrit vervolgd. Bij de afslag Wijdewormer reed de Audi een afgesloten weg in, daarbij ramde hij een politieauto van de politie Amsterdam-Amstelland. Toen de Audi gekeerd was en via de berm een blokkade van politieauto's probeerde te ontwijken sloeg de auto om en eindigde op zijn kop in een sloot. Politiemensen zijn te water gesprongen en hebben de twee inzittenden uit de auto gehaald.

Gewond
Beide inzittenden van de Audi zijn aangehouden. De bestuurder leek gewond te zijn en werd naar een ziekenhuis overgebracht. Daar bleek dat hij niets mankeerde en had gedaan alsof. Beide verdachten zijn ingesloten voor verhoor. De Wijkteamrecherche van het politiebureau Bos en Lommer heeft de zaak in behandeling.

Tweeten


____________________