Gemeente Helmond


Stadswacht gaat fietswrakken verwijderen

Stichting Stadswacht Helmond gaat fietswrakken verwijderen bij het NS-station Helmond-Brandevoort.

Er staan op dit moment erg veel wrakken in de fietsenstalling bij dit station, waardoor mensen met een goede fiets hun rijwiel niet in de stalling kunnen plaatsen.

Eerder al werd bij NS-station Helmond een groot aantal fietswrakken verwijderd.

Vanaf 1 november

De fietswrakken zullen vanaf dinsdag 1 november verwijderd worden. Voor die tijd worden de wrakken voorzien van een waarschuwingssticker met de melding dat de tweewieler op korte termijn verwijderd gaat worden.

Fietswrak

Een fietswrak is een fiets die zichtbaar al langere tijd niet meer is gebruikt. Dit blijkt bijvoorbeeld uit een lekke band of het ontbreken van een stuur, zadel, remmen of wielen. Sommige wrakken zijn zelfs in zon slechte staat, dat ze de naam fiets niet eens meer verdienen.

Wrakken worden afgevoerd

De fietswrakken die uit de stalling worden verwijderd, worden afgevoerd naar het kantoor van Stichting Stadswacht Helmond, Weg op den Heuvel 39 in Helmond. Daar worden ze nog voor 14 dagen opgeslagen. De eigenaar heeft dan nog de kans om de fiets tegen betaling van 25 euro op te halen. Als dat na twee weken niet is gebeurd, gaat het wrak naar de Kringloopwinkel. Daar wordt bekeken of bepaalde onderdelen hergebruikt kunnen worden.