Gemeente Coevorden


Re-integratiebeleid gemeente Coevorden succesvol

vrijdag 14 oktober 2011

Het re-integratiebeleid van de gemeente Coevorden is succesvol. Dat concludeert de Rekenkamercommissie Coevorden in haar rapport over dit onderwerp. Burgemeester Bert Bouwmeester nam het rapport op dinsdag 11 oktober in ontvangst. De gemeente Coevorden voert ongeveer 15 tot 20 projecten uit om mensen uit de bijstand op de arbeidsmarkt te laten re-integreren.

In 2010 stroomden in totaal 270 van de 680 bijstandsontvangers uit de bijstand uit. Van hen vonden 126 een baan. Ook zijn de kosten per re-integratietraject gedaald en is er een goede samenwerking tussen de gemeente Coevorden en het lokale bedrijfsleven (Parkmanagement Coevorden en Industrievereniging Coevorden).

De rekenkamercommissie doet ook een aantal aanbevelingen om de uitvoering van het re-integratiebeleid verder te verbeteren. Het college heeft met een deel van deze aanbevelingen ingestemd. Binnenkort zal ook de raad zich uitspreken over het rapport.

Het volledige rapport over het re-integratiebeleid van de gemeente Coevorden zal binnenkort te vinden zijn op de webpagina van de rekenkamercommissie: www.raadcoevorden.nl/rekenkamer.

De rekenkamercommissie bestaat uit twee gemeenteraadsleden en drie leden van buiten de gemeenteraad. De commissie ondersteunt de gemeenteraad maar is onafhankelijk van zowel de raad als de gemeentelijke organisatie.