Gemeente Stichtse Vecht

Nieuws

College Stichtse Vecht kiest voor flexibiliteit in regionale samenwerking

Het college van B&W van Stichtse Vecht wil blijven samenwerken in regioverband, maar pleit ervoor om in de toekomst een meer flexibele invulling te geven aan die samenwerking. Uitgangspunt is het samenwerken in regionale verbanden die maatwerk bieden in relatie tot de vraagstukken die moeten worden opgelost. B&W gaan actief in gesprek met de gemeenteraad, het Bestuur Regio Utrecht (BRU) en diverse partners over de inrichting en de kwaliteit van de bestuurlijke organisatie in de regio.

Regionale positie Stichtse Vecht

B&W geven aan dat de gemeente Stichtse Vecht door zijn ligging tussen Amsterdam en Utrecht een bijzondere positie inneemt in het gebied van de Noordvleugel. In het belang van inwoners en bedrijven moeten gemeenten samenwerken op een schaal die er werkelijk toe doet, zo stelt het college. Locatie, bereikbaarheid, huisvestingsmogelijkheden voor woningzoekenden en bedrijven zijn belangrijker dan de gemeente of regio waarin men zich bevindt.

Mevrouw M. van 't Veld, waarnemend burgemeester van Stichtse Vecht: "Het college van B&W vindt het belangrijk om in regionaal verband samen te werken op het schaalniveau waar de verbanden het sterkst zijn en de problematiek het grootst is" . Wat het college van B&W betreft is dat niet het BRU in zijn huidige omvang en vorm. In 2012 willen B&W wel onderdeel blijven van BRU om met elkaar na te denken over toekomstige vormen van samenwerking. De samenwerking van Stichtse Vecht in de regio moet volgens B&W gestalte krijgen op het terrein van de vervoersstromen, de economie en de arbeidsmarkt in de Stedendriehoek Amsterdam-Utrecht-Almere, ruimtelijke ontwikkeling, milieu en wonen.