Ingezonden persbericht


Topkok Pierre Wind juryvoorzitter

Inschrijving WK Spruitjes Koken geopend

Wie maakt het beste spruitjesrecept ter wereld?

Op 14 oktober kunnen vaders, moeders en andere topkoks uit de hele wereld meedoen aan het Wereldkampioenschap Spruitjes Koken. Een deskundige jury van 30 kinderen onder leiding van juryvoorzitter Pierre Wind zal bepalen wat het beste spruitjesrecept ter wereld is. Daarmee laten ze zien dat lekker en gezond koken makkelijker is dan je denkt. Kandidaten kunnen zich vanaf vandaag inschrijven via www.wkspruitjeskoken.nl en www.championshipsproutscooking.com.

Spruitjes proeven

Koks uit de hele wereld koken tijdens het kampioenschap hun lekkerste en gezondste spruitjesgerecht. Een kinderjury onder leiding van topkok Pierre Wind proeft de gerechten en kiest de winnaar. Kinderen die vaker nieuwe producten proeven leren nieuwe smaken eerder waarderen. Daarom doen veel scholen mee met het lesprogramma Smaaklessen. Door te proeven, voelen, horen en te ruiken verkennen kinderen hun eten. Pierre Wind is ambassadeur van Smaaklessen.

WK

Het WK spruitjes koken start met smaaklessen van Pierre Wind en het Steunpunt Smaaklessen. Leerlingen leren zo hoe zij moeten proeven. Daarna komen de koks in de klas koken. De koks bereiden ter plekke hun gerecht. Zij krijgen 1 uur de tijd om het allerlekkerste en gezondste spruitjesrecept te bereiden. De jury bestaat uit 1 klas van leerlingen uit groep 7/8 van basisschool De Burcht uit Veenendaal, een stad waar veel jonge gezinnen wonen. Zij kiezen na het proeven van alle inzendingen onder begeleiding van Pierre Wind het winnende recept. Het winnende spruitjesrecept wordt op internet gepubliceerd en krijgt eeuwige roem.

Gezond

De kok die het gezondste, lekkerste en origineelste spruitjesrecept bereidt wint het WK Spruitjes Koken. Ouders en andere koks leren zo hoe zij op een lekkere en gezonde manier spruitjes kunnen bereiden. Daarnaast leren zij dat gezond koken niet duur of moeilijk hoeft te zijn. En kinderen leren dat gezond eten ook heel lekker kan zijn. Zo blijven ze fit, slank en gezond.

Aanmelden

Vaders, moeders en andere ervaren koks uit de hele wereld mogen meedoen aan de wedstrijd, die plaatsvindt op 14 oktober in Veenendaal. Het wedstrijdreglement, inschrijfformulier en verder informatie staat online op www.wkspruitjeskoken.nl. Voor internationale kandidaten is de website www.championshipsproutscooking.com gelanceerd. Inmiddels hebben ook Marokkaanse, Griekse en Russische koks interesse getoond in deelname.

Organisatie

Het WK Spruitjes Koken 2011 wordt georganiseerd onder auspiciën van Food4You, hét kennisfestival over gezond en lekker eten. De organisatie is in handen van de Gemeente Veenendaal en het Steunpunt Smaaklessen in samenwerking met GGD Midden Nederland. Promotie Veenendaal is verantwoordelijk voor de communicatie.

Noot voor redacties



Ingezonden persbericht