Bike MOTION Benelux meer dan ooit de beurs voor de sportieve fietser Publicatiedatum: 26-08-2011

Persbericht
Utrecht, 26 augustus 2011

Vakjury selecteert vijf nominaties voor Awards

Meer dan ooit wordt Bike MOTION Benelux de beurs voor de sportieve fietser. Het groeiende segment elektrische fietsen dat altijd oogluikend werd toegestaan krijgt dit jaar een eigen podium met de nieuwe beurs E-BikeXperience. Met de laatste modellen, alle trends, onderdelen en accessoires. De op Bike MOTION Benelux vrijgekomen standruimte is onmiddellijk ingenomen door nieuwe exposanten in het kernsegment sportieve fietsen. De publieksdagen van beide beurzen zijn gelijktijdig: van vrijdag 14 tot en met zondag 16 oktober 2011.

Bike MOTION Benelux wordt geaccommodeerd in hallen 9, 10, 11, 12 van Jaarbeurs Utrecht. Voor E-BikeXperience is hal 8 gereserveerd.

Awards
Voor het tweede achtereenvolgende jaar is Bike MOTION Benelux het toneel voor de uitreiking van prestigieuze Awards. Alle innovatieve producten komen in aanmerking met uitzondering van complete fietsen. De vakjury heeft inmiddels uit de inzendingen van de exposanten vijf nominaties geselecteerd. Dit zijn, in willekeurige volgorde:

- 30seven, verwarmde fietskleding
- Haibike eQ29er, elektronische aandrijving voor mountainbike
- Shimano Ultegra Di2, een doorontwikkeling van elektronisch schakelen
- Agu Haloglow, een helm met ingebouwde verlichting
- Dimeco Audicom, een in-ear audiosysteem dat omgevingsgeluid doorgeeft

Vakprijs
De Awards bestaan uit een vak- en een publieksprijs. De vakjury kiest de uiteindelijke winnaar van de vakprijs. Deze wordt op de eerste beursdag bekendgemaakt. Alle nominaties krijgen tijdens de beurs een prominente plek op het Innovatieplein in hal 9. Het grote publiek kan via de website en de digitale nieuwsbrief of op het Innovatieplein op een van de genomineerde inzendingen een stem uitbrengen voor de Publieksprijs waarvan de winnaar op de laatste beursdag bekend wordt gemaakt.

Internationale topsporters
Bike MOTION Benelux wordt traditioneel luister bijgezet met een groot scala van aan de wielersport gerelateerde activiteiten. Ook komen weer veel bekende internationale topsporters uit de fietssport naar de beurs voor presentaties en persoonlijke ontmoetingen met hun fans. Actuele informatie over de renners die hun opwachting maken wordt vermeld op www.bikemotionbenelux.nl.

Openingstijden
De openingstijden zijn van vrijdag 14 oktober van 12.00 tot 21.00 uur , zaterdag 15 oktober en zondag 16 oktober van 10.00 tot 17.00 uur. Maandag 17 oktober is de vakdag van 10.00 - 17.00 uur. Een kaartje voor Bike MOTION Benelux biedt gratis toegang tot E-BikeXperience. Omgekeerd kunnen bezoekers van E-BikeXperience met bijbetaling van slechts 7 euro aan de kassa naar Bike MOTION Benelux.


Noot voor de redactie,