Medisch Centrum Alkmaar

nieuws

publicatiedatum: 22 september 2011

infotainmentbeurs over borsten en borstkanker

De mammacare-teams van de zes ziekenhuizen in Noord-Holland Noord organiseren voor de tweede maal in oktober, de borstkankermaand, de infotainment beurs 'duizend Borsten'. Iedereen die geïnteresseerd is in de gezondheid van zijn of haar borsten - niet alleen borstkankerpatiënten, maar ook familie, vrienden, buren, collega's en andere belangstellenden - vindt bij 'duizend Borsten' een aantrekkelijk programma van informatie en entertainment. De beurs is op vrijdag 14 oktober van 15.00 tot 21.00 uur in de Waerdse Tempel in Heerhugowaard.

'Ruim tweeduizend bezoekers vonden vorig jaar hun weg naar duizend Borsten', vertelt Hermien Schreurs, chirurg en organisator van de beurs. 'Veel bezoekers vroegen ons dit jaar opnieuw duizend Borsten te organiseren. Voor hen doen we dit natuurlijk. Er valt veel te vertellen over hoe je borsten gezond kunt houden en er zijn nieuwe ontwikkelingen op het gebied van borstkanker die we graag delen met de bezoekers', vervolgt Schreurs. 'We zijn bovendien verheugd dat de feestelijke opening verricht wordt door de ambassadeur van Pink Ribbon, Quinty Trustfull.'

Maarten van der Weijden
Duizend Borsten biedt een gevarieerd programma voor een breed publiek. Naast informatie over gezonde borsten, mastopathie, borstkanker en de behandeling van borstkanker zijn er ook stands met informatie over motivatie, voeding en schoonheid. Deskundige sprekers, zoals Olympisch kampioen Maarten van der Wijden en professor in de oncologie Elsken van der Wall, verzorgen boeiende lezingen. Op het medisch plein kunnen bezoekers alle mogelijke vragen stellen aan oncologen, (plastisch) chirurgen, radiotherapeuten, radiologen, diëtisten en ervaringsdeskundigen. Fotografen maken bijzondere portretten die de bezoekers gratis thuisgestuurd krijgen. Voor de ontspanning en verwennerij zijn er visagisten die bezoekers gratis opmaken. Ook komen fysiotherapeuten speciaal naar duizend Borsten om een gratis massage te verzorgen. Er worden mooie modeshows gegeven en de kleding kan dit jaar op de beurs gekocht worden. De soulsisters van Big, Black en Beautiful sluiten 'duizend Borsten' muzikaal af.

samenwerking
De beurs is een samenwerking tussen de zes mammacare-teams van de ziekenhuizen in de regio: Westfriesgasthuis in Hoorn, Zaans Medisch Centrum in Zaandam, Gemini Ziekenhuis in Den Helder, Medisch Centrum Alkmaar in Alkmaar, Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk en Waterlandziekenhuis in Purmerend. De toegang bedraagt ¤ 4,50. De opbrengst van de beurs gaat naar de inloophuizen voor mensen met kanker en hun naasten.

meer informatie
Kijk voor meer informatie, routebeschrijving en ticketverkoop op de website duizendBorsten.