Nieuwsuur


14-10-2011
Prostitutie weer illegaal?
Voor de Amsterdamse wethouder Asscher is het opnieuw verbieden van prostitutie een reële optie. Wat betekent dat voor prostituees, voor pooiers, maar ook voor de samenleving? Nieuwsuur spreekt hierover met raamexpoitant Jan Broers. Hij is eigenaar van twee panden op de Amsterdamse Wallen.

In de studio een gesprek met Maria Genova, schrijfster van het boek 'Vrouwen te koop'. Voor dat boek sprak zij ook uitgebreid met Lodewijk Asscher.

Opluchting bij Occupy-deelnemers
De opluchting is groot bij de Occupy-deelnemers in Het Zuccotti Park in New York: de aangekondigde schoonmaakactie werd op het laatste moment afgeblazen. Nieuwsuur-correspondent Tom Kleijn doet verslag vanuit New York.

Eén jaar kabinet-Rutte: stand van zaken
VVD-leider Rutte is vandaag op de kop af één jaar premier. Premier van een bijzonder kabinet: een minderheidskabinet van VVD en CDA met gedoogsteun van de PVV. Zo'n kabinet vraagt een andere overlegstructuur. Nieuwsuur zet een week van overleg op een rij.

Bovendien maakt Nieuwsuur de balans op van één jaar premier-Rutte met Job Cohen (PvdA), Alexander Pechtold (D66) en Kees Van der Staaij (SGP). Vanuit Den Haag commentaar van politiek verslaggever Ferry Mingelen.

Presentatie: Twan Huys, Jeroen Overbeek en Henry Schut

(Onderwerpen onder voorbehoud)


Lees meer op http://www.nieuwsuur.nl

Kabinet houdt vast aan kandidatuur Donner
Wat wil de Occupy-beweging?
Mag de patiënt nog sterven?
Rutte wil monarchie niet veranderen
'CEO for a Day'
OP TV

Nieuwsuur
Nederland 2
Ma t/m vr: 22.00-22.52
Zaterdag: 22.00-22.30
Herhaling na middernacht