Gemeente Breda

JOGG-evenement op Mgr. Nolensplein en Heuvelbrink
Gepubliceerd op 03 oktober 2011
In de week van 16 tot en met 19 oktober vinden er in Heuvel allerlei activiteiten plaats in het kader van de Jongeren Op Gezond Gewicht-actieweek (JOGG). Met dit Breda bericht informeren wij u over de activiteiten, die op zondag 16 oktober op het Mgr. Nolensplein en de Heuvelbrink worden gehouden.

JOGG-activiteiten

Op zondag 16 oktober gaat de JOGG-actieweek in Heuvel van start. Tijdens de actieweek zijn er allerlei activiteiten waar alle bewoners van Heuvel, jong en oud, gratis aan deel kunnen nemen.

Op zondag 16 oktober kunnen jongeren in partytenten op het Mgr. Nolensplein soep maken in een `soepfabriek' en fruitshakes maken op `shakefietsen'. Via een geluidsinstallatie worden fietsers aangekondigd en aangemoedigd. Als het weer het toelaat, wordt er tussen 12.00 en 15.00 uur ook regelmatig buiten gedanst op muziek. Daarnaast kan, tussen 11.00 en 15.00 uur, op het grasveld aan de Heuvelbrink gevoetbald worden op een opblaasbaar voetbalveld.

De activiteiten die van 16 tot en met 19 oktober worden gehouden, zijn tot stand gekomen in samenwerking met de gemeente, de wijkraad Heuvel, de basisscholen de Piramide en de Keysersmolen, de GGD, Surplus Welzijn en Breda Actief.

Parkeren op het Mgr. Nolensplein

In verband met de geplande activiteiten vragen wij u om op zondag 16 oktober, tussen 9.00 en 16.00 uur, niet te parkeren op het Mgr. Nolensplein.

Tijdelijke wegafsluiting

Voor de veiligheid van de bezoekers wordt op zondag 16 oktober, van 11.00 tot 15.00 uur, het Mgr. Nolensplein, tussen de huisnummers 6 en 11, afgesloten voor het doorgaand verkeer.

Heuvel eerste JOGG-wijk

Breda is op 20 mei JOGG-gemeente geworden, waarbij de wijk Heuvel als eerste JOGG-wijk is aangewezen. Met JOGG willen gemeente, organisaties en instellingen op het gebied van volksgezondheid, voeding en gezondheid onder de aandacht van de jeugd brengen. Een gezonde leefstijl draagt namelijk bij aan betere leerprestaties, aan integratie en aan leefbaarheid.
Voor meer informatie over dit Breda bericht kunt u contact opnemen met de heer S. Sadée van de Gemeente Breda, telefoonnummer (076) 529 46 54. U kunt ook een e-mail sturen naar cfm.sadee@breda.nl.

Voor meer informatie over de activiteiten in de JOGG-actieweek kunt u terecht op de website van Heuvel www.heuvelbreda.nl en op de website van de Gemeente Breda www.breda.nl. Algemene informatie over JOGG vindt u op de website www.jongerenopgezondgewicht.nl.

Vragen aan de gemeente?
Deel JOGG-evenement op Mgr. Nolensplein en Heuvelbrink op Twitter Deel JOGG-evenement op Mgr. Nolensplein en Heuvelbrink op Facebook Deel JOGG-evenement op Mgr. Nolensplein en Heuvelbrink op Hyves