Gemeente Rotterdam

informatiemiddag `geld verdienen door energie te besparen'

07 oktober 2011 | Afzender gemeente Rotterdam | nieuwsbericht

Informatiemiddag `Geld verdienen door energie te besparen'op 16 oktober 2011 in het Drijvend Paviljoen van 14.00 tot 16.00 uur. Rotterdam duurzaam

Rotterdam duurzaam

Iedereen gebruikt energie in huis; om te verwarmen, te verlichten en voor allerlei bezigheden die elektriciteit vragen. Met iets meer aandacht voor hóe u energie gebruikt, kunt u zonder al teveel gedoe al snel voorkomen dat u onnodig vele euro's verspilt aan een hoge energierekening. Geld verdienen dus!

Op 16 oktober ziet en hoort u alles over energiebesparende maatregelen; een energie-adviseur presenteert u wat er allemaal mogelijk is om energieverspilling tegen te gaan in uw huis, er zijn demonstraties van eenvoudige maatregelen die iedereen zo kan uitvoeren zoals radiatorfolie aanbrengen en tochtstrips plakken, u kunt direct met uitvoerende bedrijven in contact komen, en nog veel meer. Het Drijvend Paviljoen ligt aan de Tillemakade 99 in Rotterdam.

Om u alles te vertellen over de mogelijkheden in uw specifieke woonsituatie zijn er energie-adviseurs van Eneco en Tempus (Eneco installatiebedrijven) aanwezig.

Energie besparen kunt u op twee manieren doen; door kleine aanpassingen aan uw gedrag én - als uw woning uw eigendom is - door grote maatregelen aan uw huis. Op http://www.energieloket.nl/ of http://www.rotterdam.nl/010duurzaam leest u allerlei tips waarmee u heel wat energie kunt besparen én geld kunt verdienen. Zo kunt u de prijsstijgingen de baas blijven. Goed voor uzelf, uw portemonnee en ook nog eens goed voor het milieu.

Deze informatiemarkt is een initiatief van de Stadsregio in nauwe samenwerking met het Rotterdam Climate Initiative.

Rotterdam Climate Initiative
Het Rotterdam Climate Initiative (RCI) richt zich op 50% CO2-reductie en 100% klimaatbestendigheid in 2025. Het RCI is een initiatief van de gemeente Rotterdam, het Havenbedrijf Rotterdam NV, DCMR Milieudienst Rijnmond en Deltalinqs, de koepelorganisatie van de Rotterdamse industrie.
Als daadkrachtige en innovatieve wereldhavenstad neemt Rotterdam samen met bewoners, bedrijven en instellingen haar verantwoordelijkheid voor een duurzame toekomst. Door zowel de milieuknelpunten als de oorzaken en de gevolgen van de klimaatverandering aan te pakken, werkt Rotterdam met het Rotterdam Climate Initiative voortvarend aan het totale duurzaamheiddossier en is door deze unieke aanpak een inspirerend voorbeeld. De ambities en resultaten op het gebied van milieu, klimaat, energie en water dragen bij aan een aantrekkelijke en economisch sterke stad en maakt van Rotterdam de duurzaamste wereldhavenstad.