Gemeente Beverwijk


Nieuws

Veteranendag 2011

Keep them Rolling

Veel interesse voor gezamenlijke Veteranendag Beverwijk en Heemskerk.

De gemeenten Beverwijk en Heemskerk slaan dit jaar de handen ineen bij de organisatie van de Veteranendag. Deze vindt plaats op zondag 16 oktober 2011 in het Kennemer Theater in Beverwijk. Beide gemeenten verwachten maar liefst zo'n kleine 300 bezoekers.

Uitgenodigd

Voor de bijeenkomst hebben alle bij het Veteranen Instituut in Doorn bekendstaande en in Beverwijk, Heemskerk en Wijk aan Zee woonachtige veteranen een persoonlijke uitnodiging ontvangen. Rond 15.30 uur begint het officiële deel, waarbij burgemeester J.F.C. van Leeuwen de genodigden welkom heet en waarbij ondermeer burgemeester J.R.A. Nawijn en drs. P.H. Scholten, bestuurslid van het Veteraneninstituut beiden een kort woord spreken. Na het officiële gedeelte heeft de middag een informeel karakter en is er ruim de gelegenheid om onder het genot van een hapje en een drankje ervaringen uit te wisselen en herinneringen op te halen.

Presentatie voertuigen Tweede Wereldoorlog

Dit jaar is de vereniging `Keep them Rolling' bereid gevonden om zeven voertuigen uit de Tweede Wereldoorlog te presenteren op het Kerkplein. Deze vereniging stelt zich ten doel militaire voertuigen uit die tijd te restaureren en te onderhouden. Iedereen is welkom om een kijkje te komen nemen op het Kerkplein. Bij elk voertuig is iemand aanwezig voor tekst en uitleg.

Verhalen van weleer

Net als voorgaande jaren is gezorgd voor passende muzikale omlijsting. Deze wordt verzorgd door Radio Beverwijk die gelijktijdig live verslag doet van de Veteranendag op de radio. Twee veteranen, de heren D. Iles en L. Stravers, hebben gehoor gegeven aan de oproep van beide gemeenten om een persoonlijk verhaal, over wat men heeft meegemaakt tijdens een missie, in te sturen. Deze worden tijdens de middag voorgedragen door presentator Raimond Bos van Radio Beverwijk. Ook is er een vraaggesprek met Dutchbatter, de heer R. Zomer. Hij heeft een huis laten bouwen in de voormalige Srebrenica enclave. Rond 18.00 uur wordt een Indonesische maaltijd geserveerd.

Beverwijk, 11 oktober 2011