Evangelische Omroep

Denkstof: prikkelende video's vol bezinning en geloofsvragen

Denkstof, elke zondag vanaf 16 oktober, 13:00 uur, www.eo.nl/neo

Denkstof

Denkstof is een unieke en binnen Nederland nieuwe serie 5-minuten-video's vol bezinning en geloofsvragen. De serie is speciaal voor internet gemaakt door jonge sprekers en bedoeld voor jongeren vanaf 16 jaar. In Denkstof worden themaâs als gebrokenheid, seks, vergeving en de obsessie voor een mooi uiterlijk besproken op een manier die het stof van geijkte antwoorden afblaast.

Met Denkstof willen de makers jongeren bereiken die bezig zijn met de ontwikkeling van hun eigen geloofsidentiteit. En dat doen jongeren, zo blijkt uit recent onderzoek (september 2011) van de Gereformeerde Hogeschool Zwolle, steeds vaker buiten de kerk en het liefst met generatiegenoten in de thuissituatie. Ze zitten met vragen als: `Hoe kan ik geloven in een God die zoveel lijden toestaat'?, `Ik bid wel, maar hoor nooit iets terug' en `Hoe ga ik om met seks in een wereld waarin het doodnormaal is om dat niet als iets exclusiefs te zien?' Deze onderwerpen worden binnen Denkstof behandeld door de jongerensprekers: Reinier Sonneveld, Corjan Matsinger, Joëlle van der Steen, Francien van der Valk en Rikko Voorberg.

Omdat Denkstof als serie bezinnings-video's binnen Nederland zo uniek is, werd al snel duidelijk dat er een lessenpakket bij moest komen om dit product ook echt `af' te maken. Youth for Christ, expert op het gebied van christelijk jongerenwerk, tekende voor de inhoud van het boekje Denkstof studies dat volgende maand verschijnt.

Denkstof is een co-productie tussen Zendtijd voor Kerken & EO en onderdeel van Neo, de vernieuwde jongerenportal van de EO. Neo is een interactief platform dat jongeren wil inspireren en bereiken met christelijke blogs, artikelen en video's. Denkstof wordt met ingang van zondag 16 oktober wekelijks om 13:00 uur gelanceerd en de video's zijn gratis verspreidbaar via Facebook en Twitter.

Preview
Bent u benieuwd naar Denkstof? Voor de pers zijn de eerste twee afleveringen al beschikbaar. Mail voor inlogcodes naar aldert.baas@eo.nl.

Website

www.eo.nl/neo

Contactpersoon EO-Marketing & Communicatie

Aldert Baas
Telefoon: (035) 647 47 13
E-mail: aldert.baas@eo.nl