Griezelige Dieren Dagen bij Naturalis van 16 tot en met 28 oktober

Persbericht van Museum Naturalis

In de herfstvakantie is Naturalis extra spannend. Van 16 tot en met 28 oktober staat het museum dagelijks bol van de griezelig leuke activiteiten.

Professor Vleermuis beantwoordt alle vragen over vleermuizen, aanraken is verplicht bij Doe & Ontdek en op de Verteltafel liggen de troeteldieren van een heks. Of brouw een toverdrankje, spin je eigen web, luister naar griezelverhalen en speel de Griezels en schatjes quiz.

Natuurlijk griezelen we ook wat af in de zaal LiveScience. Puzzel daar bijvoorbeeld je eigen vleermuisskelet, luister naar een college over spinnen, vleermuizen of paddenstoelen en leer schedels lezen. Op woensdag 19 oktober en woensdag 26 oktober ontleden preparateurs Duncan Reeder en Bas Perdijk dieren om de huid en botten te kunnen bewaren in de wetenschappelijke collectie. Hoe doe je dat, hoe ziet zo'n dier er van binnen uit, en waarom wil je het eigenlijk bewaren? Woensdag 26 oktober wordt een wel heel bijzonder dier ontleedt; de Kalong, een van de grootste vleermuizen met een spanwijdte tot 1.70 meter.

Het uitgebreide programma van dag tot dag is terug te vinden in de agenda van Naturalis:
http://www.naturalis.nl/nl/bezoek/agenda/2011/10/16/griezelig-leuke-die rendagen/

Links:
http://www.naturalis.nl

Noot voor redacties


Museum Naturalis

Naturalis dichter bij de natuur

Noten voor de redactie (

Razende Robot Reporter