Ingezonden persbericht


ROCKER EN WERELDVERBETERAAR BOB GELDOF OP 16 OKTOBER IN DE MELKWEG

Op zondag 16 oktober treedt Bob Geldof op in de Amsterdamse Melkweg. Het concert vindt plaats naar aanleiding van het nieuwe album van Bob Geldof, getiteld 'How To Compose Popular Songs That Will Sell', dat op 6 mei in Nederland wordt uitgebracht. De kaartverkoop begint aanstaande zaterdag via Ticket Service Nederland. De voormalige zanger van de Boomtown Rats werd wereldberoemd vanwege zijn initiatief Band Aid en het liefdadigheidsconcert Live Aid in 1985.

Bob Geldof werd eind jaren '70 bekend als zanger van The Boomtown Rats, waarmee hij met 'I Don't Like Mondays' een enorme hit scoorde. Met zijn humanitaire werk ontsteeg hij de status van popster. Met zijn initiatief Band Aid en het nummer 'Do They Know It's Christmas' (1985) schreef Geldof popgeschiedenis door de complete top van de Britse popmuziek (o.a. Bono, Sting, George Michael) samen te laten werken voor het goede doel. Dit werd later dunnetjes overgedaan; in de VS met 'We Are The World' (geschreven door Michael Jackson en Lionel Richie), het live evenement Live Aid (1985) en het jubileum Live 8 (2005).

Bob Geldof is zich gedurende zijn carrière altijd in blijven zetten voor een betere wereld, al dan niet vergezeld door andere artiesten. De Ier werd hiervoor al verheven tot Ridder in de Orde van het Britse Rijk en ontving bovendien een nominatie voor de Nobelprijs voor de Vrede. Daarnaast maakt hij nog steeds muziek en brengt hij na negen jaar zijn nieuwste album 'How To Compose Popular Songs That Will Sell' uit. Zijn songs over liefde, hoop en geluk zijn divers en gaan van rock 'n roll naar blues en Ierse trads.

BOB GELDOF
How To Compose Popular Songs That Will Sell tour 2011 zondag 16 oktober
Melkweg - Amsterdam
Aanvang: 20.00 uur / entree: ¤ 35,00 + lidm. (ex. servicekosten) Kaartverkoop start zaterdag 16 april via www.ticketservice.nl en de bekende voorverkoopadressen.