't Veluws Zandsculpturenfestijn 2011 in Garderen

Persbericht van Veluws Zandsculpturenfestijn

Evenement nog groter en deels overdekt

GARDEREN - Op een duizend vierkante meter groot buitenterrein bij De Beeldentuin in Garderen zijn komend seizoen twaalf zeer fraaie bezienswaardigheden in de openlucht te bewonderen.

Een trekpleister van nationale allure, een eyecatcher voor het hele gezin. Dat is 't Veluws Zandsculpturenfestijn 2011 op een apart gedeelte van De Beeldentuin in het pittoreske dorp Garderen. Vierentwintig kunstenaars (carvers) uit vijf verschillende landen hebben in tweetallen uitvindingen van de afgelopen eeuw(en) in zand nagebouwd en dat in wedstrijdverband. De veelvormige sculpturen zijn van een uitzonderlijk hoog niveau en zullen als een belangrijke trekpleister voor de wijde omgeving fungeren en de Veluwe heel nadrukkelijk op de Nederlandse kaart zetten. Het Veluws karakter staat garant voor een uniek en sfeervol evenement en dat voor het hele gezin. De jury onder voorzitterschap van de heer Guido van Woerkom, hoofddirecteur van de ANWB, heeft de zandsculptuur met als motto Zeevaart, gecreëerd door Arianne van Rosmalen en Susanne Ruseler, gekozen als de beste.
Het derde Veluws Zandsculpturenfestijn in toeristendorp Garderen moet een grote publiekstrekker worden op de Veluwe. Eigenaar van De Beeldentuin en initiatiefnemer Adri van Ee rekent op 100.000 bezoekers. "Ons festijn is het langstdurende evenement op het gebied van zandsculpturen. Daarom is een vermelding in het Guinness Book of Records verzekerd".
Kinderen kunnen zelf een zandkasteel bouwen in een grote zandbak. Een monorail boven het terrein geeft bezoekers een mooi uitzicht over de zandsculpturen.

De in 2010 voor het eerst georganiseerde en zeer succesvol verlopen binnenexpositie met als thema "Oud-Hollandse taferelen" krijgt dit jaar een spectaculair vervolg. Het thema is "Ontdek de wereld van de zee!" Pluk de dag en beleef de fascinerende wereld van de zandsculpturen in "Garderen aan Zee". De bezoekers beleven de wereld onder water dankzij fenomenale creaties met zand en een heel bijzondere combinatie van licht, geluid en laserstralen.

Aan het festijn is een fotowedstrijd en een publieksprijs verbonden.

Een deel van de opbrengst gaat naar "De Klup", een stichting voor vrijetijdsbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking in de gemeente Barneveld.
Het Veluws Zandsculpturenfestijn 2011 vindt plaats van 16 april t/m 29 oktober 2011.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.

Links:
http://www.zandsculpturenfestijn.nl



Razende Robot Reporter