Ingezonden persbericht

Partijen presenteren '(H)eerlijk Haags'

Op wereldvoedseldag zondag 16 oktober a.s. presenteren Partij van de Arbeid, Haagse Stadspartij, Partij voor de Dieren en GroenLinks een initiatiefvoorstel om te komen tot een lokale en duurzame voedselstrategie voor Den Haag. Tijdens de laatste dag van het Haagse voedselfestival DAG HAP zal burgemeester Van Aartsen het voorstel in ontvangst nemen.

PvdA-fractievoorzitter Jeltje van Nieuwenhoven draagt het voorstel een warm hart toe: 'Met de visserij op Scheveningen en het Westland naast de deur is Den Haag bij uitstek geschikt voor een lokaal en regionaal voedselbeleid. Dit voorstel schetst alle voordelen van een nieuwe voedselstrategie voor onder andere de lokale economie, duurzaamheid, gezondheid en de sociale cohesie.'

Op het gebied van milieu valt nog veel winst te boeken in het beperken van de CO2-uitstoot van onze voedselproductie en consumptie. Wat de vier raadsfracties betreft wordt duurzaam voedsel dan ook onderdeel van de duurzaamheidplannen van de gemeente.

Ook de vele enthousiaste projecten vanuit de stad voor kleinschalige en lokale voedselproductie hebben gediend als inspiratie voor het voorstel. Initiatieven zoals de collectieve binnentuinen van Foodprint Schilderswijk, de samenwerking van Vrouwen in Prachtwijken, de eetbare binnenplaats van moedercentrum de Koffiepot in Laak en Eetbaar Park in het Zuiderpark laten zien dat duurzaam voedsel een bijdrage kan leveren aan de sociale cohesie.

Van harte welkom

Een ieder is van harte welkom om de presentatie bij te wonen op zondag 16 oktober a.s. om 13.00 uur in het Maria Dermoûtpark (kruising Erasmusweg/Leyweg) in Den Haag. Een uitstekende gelegenheid om ook nog even een graantje mee te pikken van het Haagse voedselfestival DAG HAP.