Ingezonden persbericht


PREMIÈRE OP ZONDAG 16 OKTOBER 2011 IN STADSSCHOUWBURG UTRECHT

JEUGD- EN MUZIEKTHEATER HET FILIAAL MAAKT DE VLOEK VAN WOESTEWOLF EEN FAMILIEVOORSTELLING NAAR HET BOEK VAN PAUL BIEGEL

Jeugd- en muziektheater Het Filiaal uit Utrecht komt in het najaar van 2011 met de familievoorstelling De Vloek van Woestewolf naar het gelijknamige boek van Paul Biegel. De première is op zondag 16 oktober 2011 in de Stadsschouwburg Utrecht. Daarna volgt een tournee langs de grote zalen in Nederland. De productie wordt gemaakt door o.a. regisseur Monique Corvers, componist Gábor Tarján en objecttheatermaker Ramses Graus. De cast bestaat uit zes acteurs en zes muzikanten (twee trombones, viool, cello, piano/orgel en slagwerk).

Dr Kroch vindt mysteries en spoken onzin. Hij kan alles wetenschappelijk verklaren. Behalve de slecht leesbare brief van een onbekende man die aan "goudkoorts" lijdt. Samen met zijn assistent Valet gaat hij op onderzoek uit. Maar wie zijn die twee mannen die hen de hele tijd stiekem volgen? Is goudkoorts eigenlijk besmettelijk? En kan de dokter-van-verstand de verleiding van de Woestewolf weerstaan?

De Vloek van Woestewolf is begin '74 als televisieserie uitgezonden door de NOS. Later dat jaar werd het script van Paul Biegel uitgegeven in boekvorm. En nu maakt Het Filiaal er een eigentijdse muziektheatervoorstelling van. Met poppen, objecten, live muziek, spannende effecten en een bloedstollend plot wordt het griezelen voor de hele familie. Het Filiaal bracht al eerder boekbewerkingen op de planken; in 2010 Wiplala weer naar het boek van Annie M.G. Schmidt en in 2009 MOMO en de Tijdspaarders naar het boek van Michael Ende.

Nu in het theater: Mevr. Ophelia
Op dit moment toert Mevr. Ophelia door Nederland. Een objecttheatervoorstelling van Ramses Graus, ook gemaakt naar een boek van Michael Ende. Tot en met eind januari in de Nederlandse theaters te zien, daarna gaat de voorstelling naar festivals in Ierland en Schotland. En in 2012 volgt een tournee naar Amerika, met o.a. een aantal voorstellingen op Broadway. Kijk voor meer informatie en de hele speellijst op www.hetfiliaal.nl.
---