Ingezonden persbericht


Persbericht
27 september 2011

BROODJE AAP IN LEIDEN

Groepswijzer.nl biedt een nieuwe interactieve stadswandeling: de Broodje Aap wandeling Leiden. Een wandeling waarin de toehoorder telkens zijn keus moet maken: is dit waar gebeurd of te gek voor woorden?

Broodje aap is de term die gebruikt wordt voor stadslegendes, van die hardnekkige verhalen die niet waar zijn, maar waar toch veel mensen in blijven geloven. Of zijn ze misschien wel waar? Wat is nou een broodje aap en wat is echt? Leiden kent vele verhalen, waar en onwaar. Groepswijzer.nl heeft ze op een rijtje gezet en er een vermakelijke stadswandeling omheen gebouwd. Twee gidsen vertellen bij een aantal locaties een verhaal. En telkens wordt dat verhaal besloten met de vraag: Is dit waar gebeurd of niet? Het is dan aan de groep om te besluiten of het te gek was voor woorden of dat er toch een kern van waarheid in zit. En vanzelfsprekend maken de gidsen het de groep niet makkelijk; alle middelen van de vertelkunst worden ingezet om te overtuigen. Dus... duurde een 17e-eeuwse loterij meer dan 50 dagen? Bood burgemeester van der Werf zijn arm aan aan de hongerige bevolking? Stroomde er bier uit de pomp van een hofje?

Ter introductie van deze nieuwe stadswandeling biedt Groepswijzer.nl eenmalig de mogelijkheid om gratis mee te lopen. Deze wandeling zal op zondag 16 oktober om 14.00 uur plaatsvinden. Inschrijving vooraf verplicht op telefoonnummer 071-5235530. Maximaal 25 personen, wie het eerst komt, die het eerst maalt!

Deze eerste editie van Broodje Aap in Leiden is de start van een serie interactieve Broodje Aap Wandelingen die de komende maanden wordt uitgerold in de rest van Nederland. --------------------------