Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Harry Emmery invites.. Ronald Douglas in Jazzclub Daaldersplaats

Muzikaal leider Harry Emmery nodigt zanger Ronald Douglas uit voor een concert op 16 oktober a.s. in Jazzclub Daaldersplaats, Hotel Restaurant De Daaldersplaats, Sneek. Zanger Ronald Douglas komt in plaats van Joke Bruijs, zij is wegens een optreden in het buitenland verhinderd.

Jazzclub Daaldersplaats
De concerten worden gehouden op zondagmiddag in Hotel-restaurant De Daaldersplaats in Sneek. Dit gezellige restaurant biedt plaats aan zo'n 100 gasten, het is prima bereikbaar, tegenover het station en er zijn voldoende parkeerplaatsen. Na afloop van de concerten kunnen gasten gebruik maken van een 4-gangen jazzdiner voor 17,50. Presentatie tijdens de concerten is in handen van Terry Emmery.

Vorig concert Eline Gemerts
In september jl. zou Ronald Douglas optreden in Jazzclub Daalderspaats, maar door familie omstandigheden was hij helaas verhinderd. Gelukkig was op korte termijn zangeres Eline Gemerts bereid gevonden te komen zingen. Het werd een geweldig concert met veel Zuid Amerikaanse sferen.

Ronald Douglas
Ronald Douglas is al zo'n 20 jaar één van de top jazz-zangers van Nederland maar ook ver daarbuiten. Hij studeerde in 1993 af aan het Hilversums conservatorium, waar hij les had van Deborah Brown en workshops volgde bij Mark Murphy. Ronald heeft inmiddels 5 cd's gemaakt, de meest recente: Lotus Blossom heeft in Amerika heeft het zeer goed gedaan en kreeg prachtige kritieken van o.a. John Clayton en Nancy Marano. Ronald won diverse awards in het buitenland, zoals de Pall Mall Swing Award, International Jazz vocal competition en een online competitie in de USA, welke hij als 1e Europeaan won. Dat succes werd bekroond met een optreden op het Eastcoast Jazzfestival in Rockville (Washington). Ronald doceert op diverse consertvatoria en geeft workshops. Pianist Bas van Lier is afgestudeerd aan het conservatorium. Hij speelt op een Ramsey Lewis-achtige manier fabuleus piano. Hij heeft verscheidene muzikale projecten opgezet en speelt met uiteenlopende solisten als Def P in Bl3nder. Drum mer Erik Kooger heeft een zeer energiek spel. Hij speelt vanaf zijn elfde en volgde het conservatorium in Den Haag. Hij speelde met Teddy Edwards, Scott Hamilton, Ack van Rooyen, Madeline Bell, Edsilia Rombley en Gino Vannelli. Muzikaal leider en contrabassist Harry Emmery (ex Metropole Orkest) is al meer dan 35 jaar lang een begrip in de jazzmuziek. Hij heeft een eigen speeltechniek: het Thumbing, waarmee hij uniek is in de wereld. Hij heeft 90 albums gemaakt en gespeeld met o.a.: Johnny Griffin, Chet Baker en Freddy Hubbard. Harry gaf o.m. in 29 jaar meer dan 85 concerten op het North Sea Jazz festival. Hij is docent, arrangeur, componist en producer en speelt in 10 verschillende formaties. Harry Emmery nodigt maandelijks zijn gerenommeerde collega's uit in de jazzclub. Het wordt een concert met veel swingende en mooie muziek.

Ronald Douglas: 16 oktober a.s. 15.00 uur, Hotel-restaurant De Daaldersplaats, Stationsstraat 66, Sneek. Entree 12,50 p.p. (voorverkoop: mede bij: VIP Records). Volgend concert: 27 november Anke Angel.