Ingezonden persbericht


presents:

LEEGSTAND VOL EMOTIES

Een ontsnapping aan het dagelijkse leven, het samenkomen met vrienden, het fotograferen van verval, reizen,.. alle vier hebben we onze redenen voor het maken van deze foto's. De vriendschap die we hebben is anders als met mensen buiten de hobby. Veel mensen begrijpen niet wat er leuk is aan het fotograferen van leegstaande en vaak gevaarlijke gebouwen..laat staan dat ze begrijpen dat wij er ook voor kiezen onze nachtrust in diezelfde gebouwen te vinden.Roel en Bob T. begonnen apart met het zoeken naar te fotograferen panden, maar na 3 berichten via internet was het eerste kasteel dat ze samen bezochten snel een feit. Daarna ging het snel en voor ze het wisten hadden ze Duistland, Frankrijk, Oostenrijk, Zwitserland, Italië, etc bezocht...Brian en Bob H. zijn er samen ingerold, het begon met het bezoeken van aantal gekende plaatsen in België en een aantal kranen waarmee ze zelfs het nieuws gehaald hebben. Juni 2011 hebben Roel en Bob T. alles klaar om naar Italië te vertrekken, behalve genoeg mensen om het financieel dragelijk te maken... Na een oproep op Facebook is de brug geslagen en gaan de jongens sinds die trip regelmatig op stap. 4 Jongens die allemaal verschillende interesses hebben maar de grootste hebben ze in gemeen.

Het vastleggen maar vooral bezoeken van verlaten gebouwen.De sfeer die in de gebouwen hangt, het verval, het uitzicht, de security waarmee kat en muis gespeeld word, het voetje om over het hek te komen, maar ook de gezamenlijke tegenslag van sloten,kettingen en dichtgelaste deuren.... Iedereen heeft zijn persoonlijke voorkeur of dat nu kastelen, ziekenhuizen, industrie is. Het liefst schieten we ze samen.En met deze expositie willen we ook u een blik gunnen achter deuren die voor veel mensen gesloten blijven.

URBAN EXPLORERS Simultaneous in Reflection: -Bob Thissen -Nine maquette platforms: "Zincladder L." -Roel van Sabben -Nine "Etalartiq" Installations. -Bob Hoogmans -New works in a preview by Tanya Janssen - Don Kirschner. -Brian Ermans -"The Lost Courier Dove" project.

datum: Zondag 16 Oktober - Zondag 20 November
adres: Paredisstraat 13, Roermond