IKON

P E R S B E R I C H T

Prikkelende video's in YouTube-stijl over bezinnings- en geloofsvragen

Gebrokenheid, seks en obsessie in DENKSTOF

Filmpjes in YouTube-stijl over thema's als: gebrokenheid, seks, vergeving en de obsessie voor een mooi uiterlijk vormen het project DENKSTOF, bedoeld voor jongeren vanaf 16 jaar. De video's, die aangeboden worden op de jongerensite van de EO, bieden originele antwoorden op vragen waar veel jongeren mee zitten. Bij de video's is door Youth for Christ het boekje 'Denkstof studies' ontwikkeld voor onderwijs en jongerenwerk. DENKSTOF is een co-productie van EO en Zendtijd voor Kerken.

Met DENKSTOF willen de makers jongeren bereiken die bezig zijn met de ontwikkeling van hun eigen geloofsidentiteit. En dat doen jongeren, zo blijkt uit recent onderzoek (september 2011) van de Gereformeerde Hogeschool Zwolle, steeds vaker buiten de kerk en het liefst met generatiegenoten in de thuissituatie. Ze zitten met vragen als: 'Hoe kan ik geloven in een God die zoveel lijden toestaat'?, 'Ik bid wel, maar hoor nooit iets terug' en 'Hoe ga ik om met seks in een wereld waarin het doodnormaal is om dat niet als iets exclusiefs te zien?' Deze onderwerpen worden binnen DENKSTOF behandeld door de jongerensprekers: Reinier Sonneveld, Corjan Matsinger, Joëlle Rothuizen, Francien van der Valk en Rikko Voorberg.

Omdat DENKSTOF als serie bezinnings-videos binnen Nederland zo uniek is, werd al snel duidelijk dat er een lessenpakket bij moest komen om dit product ook echt 'af' te maken. Youth for Christ, expert op het gebied van christelijk jongerenwerk, tekende voor de inhoud van het boekje Denkstof studies dat volgende maand verschijnt.

DENKSTOF is een co-productie van EO en ZvK en onderdeel van NEO, de vernieuwde jongerenportal van de EO. NEO is een interactief platform dat jongeren wil inspireren en bereiken met christelijke blogs, artikelen en videos. Denkstof staat met ingang van zondag 16 oktober wekelijks online vanaf 13.00 uur. De videos zijn gratis verspreidbaar via Facebook en Twitter.

Hilversum, 14 oktober 2011

Noot voor de redactie,