Politie Utrecht

Persberichten Rijn en Venen, 10.45 uur

Utrecht, 16-10-2011

Vernieling door zwaar vuurwerk

OUDEWATER In de nacht van zaterdag 15 op zondag 16 oktober werd een auto vernield. De politie vermoedt door zwaar vuurwerk.

Omstreeks 04.40 uur hoorde een bewoonster aan het Arminiusplein een harde knal. Een ruit van haar slaapkamer ging hierdoor kapot. De vrouw ging samen met een aantal huisgenoten kijken wat er aan de hand was en trof buiten op de parkeerplaats een zwaar beschadigde auto aan. Verschillende onderdelen lag op straat verspreid. De politie kwam ter plaatse en stelde een onderzoek in. Vermoedelijk is de vernieling gepleegd door het gebruik van zwaar vuurwerk. Getuige(n) worden verzocht te bellen naar het district Rijn en Venen,

tel.: 0900 88 44.

Onder invloed in de auto

WOERDEN De politie heeft in de nacht van zaterdag 15 op zondag 16 oktober een man aangehouden omdat hij onder invloed in zijn auto reed.

Een getuige belde de politie omdat hij zag dat een man stomdronken in zijn auto stapte en wegreed. De bestuurder kon op de Oostsingel aan de kant gezet worden. Na een eerste blaastest bleek dat de 46-jarige man uit Woerden te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 945 ug/l uit. De man kon zijn rijbewijs inleveren en werd met een proces-verbaal naar huis gestuurd.

Inbreker op heterdaad aangehouden

BREUKELEN De politie heeft in de nacht van vrijdag 14 op zaterdag 15 oktober een man op heterdaad aangehouden voor het plegen van een inbraak.

Een getuige belde omstreeks 02.10 uur naar de politie omdat zij het vermoeden had dat er ingebroken werd bij een zorgcentrum aan De Aa. Agenten gingen ter plaatse en de vrouw wist ongeveer aan te geven waar de verdachte zich schuilhield. Toen een politiehond ter plaatse kwam, ging de verdachte er rennend vandoor. Na een korte achtervolging werd de 38-jarige inbreker uit Doetinchem in de bosjes aangetroffen en aangehouden.