Politie Groningen

Zondag 16 oktober 2011

Provincie Groningen, 16-10-2011

Stapper beledigt en bedreigt agenten

GRONINGEN De politie heeft zaterdagnacht in de Poelestraat een 21-jarige man uit Eelde aangehouden. Agenten die toezicht hielden in de binnenstad van Groningen werden vanuit het niets beledigd door de Drent. Toen hij hierover aangesproken werd, verhevigden de beledigingen. Omdat voor de politiemedewerkers de maat vol was, werd hij aangehouden. Tijdens zijn aanhouding bedreigde hij de dienders met de dood. De Eeldenaar is in de cel gezet.

Aanhoudingen na mishandeling

GRONINGEN De politie heeft zaterdagnacht op de Vismarkt in Groningen twee mannen aangehouden voor mishandeling. De mannen uit Rotterdam (19) en Groningen (25) vielen een aantal meisjes lastig. Een 21-jarige jongeman uit de gemeente Zuidhorn nam het voor de meisjes op. Hij kreeg vervolgens klappen van het duo. Agenten die in de omgeving waren, konden het verdachte tweetal snel aanhouden. Ze zijn ingesloten voor verhoor. Het slachtoffer doet aangifte van mishandeling.

Alcomobilist in de fout

SAPPEMEER Een 35-jarige automobilist uit Emmen is zaterdagnacht aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol. Agenten zagen de man met hoge snelheid aan komen rijden in de Noorderstraat in Sappemeer. Toen de bestuurder de politieauto zag, remde hij sterk af en sloeg direct de Slochterstraat in. De politiemedewerkers vonden dit opvallen en gaven de Drent een stopteken. De auto waar de man in reed was niet verzekerd. Hij bleek bovendien 0,76 promille alcohol (330 ugl) in het bloed te hebben. Dit is meer dan de toegestane hoeveelheid alcohol. Uit navraag bleek dat de Emmenaar nog 14 dagen celstraf tegoed had en dat hij een rijontzegging had omdat hij vaker met drank op achter het stuur heeft gezeten. De man is in de cel gezet en zijn auto is in beslag genomen.

Kind in vijver gevallen

UITHUIZERMEEDEN Een 2-jarig kind uit Uithuizermeeden is zaterdagmiddag in onbekende toestand naar het ziekenhuis gebracht, nadat het in een vijver was gevallen. De jongen was buiten aan het spelen toen het in een onbewaakt ogenblik uit het zicht verdween. Familie van de 2-jarige konden het kind niet meer vinden. Enkele minuten later werd de peuter in het water gevonden. Hulpverleners hebben de jongen gereanimeerd waarna het met spoed naar het ziekenhuis is gebracht.

Vrouw aangehouden na huiselijk geweld

GRONINGEN Een 34-jarige vrouw uit Groningen is zaterdagmiddag in een woning in de Groningse Rivierenbuurt aangehouden voor huiselijk geweld. De vrouw had ruzie gekregen met een 55-jarige huisgenoot. Ze gooide met huisraad en gaf de man forse klappen in het gezicht. Het slachtoffer was zo in paniek dat hij het huis uit vluchtte en via een schutting probeerde te ontkomen. Een in de woning aanwezige hond was zo gespannen dat het zijn behoefte in de woning had gedaan. Bij aankomst van de politie werd de verdachte hysterisch en werd naar het politiebureau gebracht. Ze is in de cel gezet. De 55-jarige Groninger moest vanwege zijn verwondingen naar een dokterspost.

Auto in sloot zorgt voor forse inzet hulpverlening

GARSTHUIZEN De politie, brandweer en ambulancedienst zijn zondagmorgen op zoek geweest naar een mogelijk slachtoffer van een verkeersongeval in Garsthuizen. Een politieman die na zijn werktijd naar huis ging, zag in de Smydingheweg een auto op de kop in de sloot. Omdat niet duidelijk was of er nog mensen in de auto zaten, werden meerder hulpverleners ingeschakeld. Toen in de auto niemand werd aangetroffen, werd met een warmtebeeldcamera in de directe omgeving gezocht. Ook dit gaf geen resultaat, waarna geconcludeerd werd dat de bestuurder er na het ongeval vandoor was gegaan. Het voertuig werd daarna door een bergingsbedrijf afgevoerd. De bestuurder van de auto meldde zich even later telefonisch bij de politie. De politie onderzoekt wat zich precies heeft voorgedaan.

Oplettende bewoners voorkomen scooterdiefstal

GRONINGEN Vier bewoners van flat aan de Duindoornstraat hebben zaterdagavond voorkomen dat een scooter van een buurtgenoot werd gestolen. Het viertal zag dat drie jongeren aan een geparkeerde scooter zaten te rommelen. Nadat ze naar de verdachten riepen dat ze weg moesten gaan, ging het trio er vandoor. Achterna gezeten door de melders. Een van de verdachten, een 13-jarige Groninger, liep vervolgens recht in de armen van een agent. Hij is aangehouden. De jongen werd na een verklaring door zijn vader meegenomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Startende tractor verwondt man

SEBALDEBUREN Een 43-jarige inwoner van Sebaldeburen is zaterdagavond op de Provincialeweg in zijn woonplaats gewond geraakt. De man stond naast een tractor, toen hij deze wilde starten. Hij draaide de contactsleutel om, maar had niet door dat het landbouwvoertuig nog in de versnelling stond. Hierdoor schoot de tractor naar voren en kwam de gedupeerde onder een wiel terecht. De man raakte ondermeer gewond aan zijn buik. Medische hulp werd ondermeer verleend door medewerkers van de traumahelikopter. De man is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft een registratie van het ongeval gemaakt.

Politie onderzoekt overval afhaalrestaurant

GRONINGEN De politie onderzoekt een overval die zaterdagavond plaatsvond op een afhaalrestaurant in de Vechtstraat in Groningen. Twee onbekende mannen kwamen rond 21.55 uur het afhaalrestaurant binnen en bedreigden de medewerkers met een scherp voorwerp. De verdachten, die hun gezicht hadden afgeschermd, eisten geld. Een van hen sprong over de balie en pakte een geldbedrag. Daarna gingen ze er rennend vandoor. De gedupeerden gaven een omschrijving van de verdachten.

Verdachte 1: getinte huidskleur, ongeveer 24 jaar, ca. 1.80 a 1.85 lang, donker jack van glad materiaal.

Verdachte 2: donkere huidskleur, ongeveer 20 a 22 jaar, ca. 1.70 a 1.75 lang, donker grijs (plasticachtig) jack met capuchon.

Bromfietser onder invloed

MUSSELKANAAL De politie heeft zaterdagnacht in Musselkanaal een 46-jarige bromfietser uit Musselkanaal aangehouden. Agenten controleerden de man uit Franeker op het Tweede Boerendiep. Hij bleek teveel alcohol te hebben gedronken. Op het politiebureau bleek dat de Fries 1,9 promille alcohol (825 ugl) in zijn bloed had. De Fries kreeg een rijverbod van 11 uur. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt.

Politie controleert bestuurders op industriegebied

GRONINGEN De politie heeft zaterdagavond een verkeerscontrole gehouden nabij de Bergenweg en Jeverweg. Opvallend bij de controle was dat bijna 80 procent van de gecontroleerde automobilisten beginnend bestuurder is. Op de Bergenweg werden elf bestuurders bekeurd voor het rijden met te hoge snelheid. De hoogst gemeten snelheid op die weg was 93 km/u terwijl daar 50 km/u de maximale snelheid is. Op de Jeverweg werd een automobilist bekeurd omdat hij daar 85 km/u reed. Ook die weg is binnen de bebouwde kom. Naast de snelheidsovertredingen werden bekeuringen uitgedeeld voor het onnodig claxoneren, niet aangeven van richting bij het afslaan, niet volgen van aangegeven wegroutes en het gooien van afval op straat. De politie heeft de afgelopen keren meerdere keren in de omgeving gecontroleerd naar aanleiding van klachten uit de omgeving. Bij de jonge overtreders worden strafpunten op het rijbewijs bijgeschreven. Wie binnen vijf jaar drie strafpunten krijgt, moet zijn rijbewijs (tijdelijk) inleveren.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerdezaterdagop verschillende plaatsen het verkeer.


- Groningen, N361:aantal geregistreerde voertuigen: 1068, aantal overtredingen: 12, hoogst gemeten snelheid: 105 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.


- Nieuwe Pekela, N366:aantal geregistreerde voertuigen: 1421, aantal overtredingen: 129, hoogst gemeten snelheid: 123 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.


- Vierhuizen, N388:aantal geregistreerde voertuigen: 944, aantal overtredingen: 85, hoogst gemeten snelheid: 128 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.


- Groningen, Noorderhaven:aantal geregistreerde voertuigen: 95, aantal overtredingen: 10 (8x niet dragen veiligheidsgordel, 1x niet handsfree bellen, 1x niet tonen juiste autopapieren)