Politie Drenthe

Zondag 16 oktober 2011

Provincie Drenthe, 16-10-2011

Alcohol in het verkeer

HOOGEVEEN De politie heeft zaterdagavond een 47-jarige motorrijder uit Hoogeveen in zijn woning aan de Atlaslaan in Hoogeveen aangehouden. De man wordt er van verdacht met zijn motor een tuin ingereden te zijn aan het Zuiderkruis waarna hij er vandoor ging. De man is meegenomen naar het bureau waar hij op de ademanalyse 705 ug/l blies. Zijn rijbewijs in ingevorderd. De man ontving een proces-verbaal en een rijverbod voor 8 uur.

NIEUW WEERDINGE De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag op het Menpad in Nieuw Weerdinge een 63-jarige automobilist uit Nieuw Weerdinge voor het rijden onder invloed van alcohol aangehouden. De man viel op door zijn rijgedrag waarop hij ter controle aan de kant van de weg werd gezet. De man moest een blaastest ondergaan en bleek teveel alcohol te hebben gedronken. Op het politiebureau scoorde de man via een ademanalyse 790 ug/l. Proces-verbaal werd opgemaakt, het rijbewijs werd in beslag genomen en de man kreeg een rijverbod van 9 uur opgelegd.

TYNAARLO De politie heeft in de vroege zondagochtend op de Zuidlaarderweg in Tynaarlo een 46-jarige automobilist uit Assen een rijverbod van 9 uur opgelegd voor het rijden onder invloed van alcohol. De man viel op door zijn rijgedrag, werd ter controle aan de kant van de weg gezet en moest een blaastest ondergaan. Op basis van de uitslag werd hij overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse. Via de ademanalyse scoorde de Assenaar 765 ug/l. Naast een rijverbod werd zijn rijbewijs ingevorderd.

ZUIDLAREN - De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag op de Stationsweg in Zuidlaren een 40-jarige automobilist uit Stadskanaal aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. De man was ter controle aan de kant van de weg gezet en moest een blaastest ondergaan. Op basis van de uitslag werd de man overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse. Via de ademanalyse scoorde de man 250 ug/l. Dit leverde hem een proces-verbaal en een rijverbod van een uur op.

Burenruzie

SCHOONEBEEK De politie hield zaterdagmiddag een 47-jarige bewoner van de Christinalaan in Schoonebeek aan. De man wordt verdacht van het mishandelen (duwen en slaan in gezicht en maag) en bedreigen met een stroomstootwapen van zijn buren. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten.

GIETERVEEN In de nacht van zaterdag op zondag hield de politie in Gieterveen op de Bonnerveen een 46-jarige man aan. De man had ruzie met zijn buurman waarvan de politie melding had ontvangen. De man wilde ondanks herhaaldelijke vordering niet terug gaan naar zijn eigen woning waarop hij werd aangehouden. De man is overgebracht naar het bureau en de politie doet nader onderzoek.

Belediging

MEPPEL Zaterdagavond heeft de politie op de Schoolstraat in Meppel een 27-jarige inwoner uit De Wijk aangehouden. De man liep over straat en nam op het Noordeinde, waar aan de weg wordt gewerkt, een bord weg. Een politieman zag dit en probeerde de man aan te spreken. De man reageerde hier niet op en liep de Schoolstraat in waar hij met het bord tegen onder andere lantaarnpalen en verkeersborden sloeg. Samen met twee toegesnelde collegas werd de man uiteindelijk op de Schoolstraat staande gehouden. De man beledigde daarbij meerdere malen de eerstgenoemde collega, waarop de 27-jarige werd aangehouden. De man is overgebracht naar het politiebureau voor nader verhoor.

Openstaand vonnis

ASSEN in de nacht van zaterdag op zondag werd een 21-jarige Assenaar aangehouden op de Kerkstraat in Assen in verband met een nog openstaand vonnis. De man is ingesloten op het bureau.

Snelheidscontrole

BORGER-ODOORN De politie bekeurde zaterdagmiddag een 52-jarige automobilist uit Helmond voor te hard rijden. Op de N374 bij Borger reed de man 136 km/u terwijl 80 is toegestaan. Na correctie, een overschrijding van 51 km/u. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Valse naam

COEVORDEN Naar aanleiding van een melding ging de politie in de nacht van zaterdag op zondag naar een uitgaansgelegenheid aan de Bentheimerstraat in Coevorden. Hier troffen ze twee jongemannen (16- en 18- jarige uit Coevorden) die niet naar binnen mochten. Terwijl de politie met de 16-jarige in gesprek was, ging de 18-jarige er snel vandoor. Zijn achtergebleven 16-jarige kompaan bleef zich hinderlijk ophouden bij de uitgaansgelegenheid en wilde niet naar de vorderingen van de politie luisteren om te vertrekken. Op het moment dat zij op hem aflopen om hem aan te gaan houden, rent hij er vandoor. Even later ziet de politie beide knapen lopen op de Sallandsestraat. De 18-jarige geeft een valse naam op waarop hij wordt aangehouden en overgebracht naar het bureau. Hem werd een proces-verbaal alsmede een gebiedsontzegging voor drie weken uitgereikt. De 16-jarige ontving tevens een gebiedsontzegging voor zijn eerder getoonde hinderlijke gedrag.

Mishandeling

ASSEN Zaterdag- op zondagnacht heeft de politie bij een uitgaansgelegenheid aan de Brinkstraat in Assen een 16-jarige inwoner uit Deventer aangehouden op verdenking van mishandeling. De jongeman zou in de gelegenheid een 17-jarige inwoonster van Assen in het gezicht hebben geslagen en hebben gespuugd. De jongeman is ingesloten en wordt nader verhoord.

MEPPEL Tijdens de horeacadienst werd in de nacht van zaterdag op zondag de politie op het Prinsenplein in Meppel aangesproken door een 18-jarige jongen uit Sint Jansklooster. Hij gaf aan in een nabijgelegen gelegenheid mishandeld te zijn. Enige momenten later kwam de verdachte van de mishandeling, een 21-jarige man uit Meppel, naar buiten waar hij werd aangehouden. Hij is overgebracht naar het bureau en wordt nader verhoord.

COEVORDEN Zaterdag- op zondagnacht heeft de politie een 47-jarige Coevordenaar aangehouden bij een uitgaansgelegenheid aan de Bentheimerstraat in Coevorden. De man wordt er van verdacht een 42-jarige plaatsgenoot in het gezicht geslagen te hebben. De exacte toedracht van de mishandeling is nog onbekend. De man is overgebracht naar het bureau voor nader verhoor. Terwijl de collegas na deze aanhouding teruglopen naar hun dienstauto in de Tuinstraat, worden ze aangesproken door een 45-jarige man uit Coevorden en drie vrouwen die informeren naar de eerdere aanhouding. De man slaat plotseling een van de agenten tegen de politieauto aan. Tegelijkertijd grijpt hij met zijn andere hand naar de andere agent. Een worsteling volgt, waarna de politieagenten door de inzet van de pepperspray de man onder controle weten te krijgen. De man is aangehouden en overgebracht naar het bureau.

Aanhouding fietstassendief

HOOGEVEEN Zaterdagmiddag heeft de politie een 35-jarige inwoner uit Alteveer in de Tamboerpassage in Hoogeveen aangehouden op verdenking van diefstal uit fietstassen. De man werd gezien terwijl hij bezig was met het doorzoeken van fietstassen. Een korte achtervolging volgde, waarna hij kon worden aangehouden. De man is overgebracht naar het bureau en wordt nader verhoord.