Gemeente Stichtse Vecht

Nieuws

Uitslaande brand in woonhuis Kockengen

Vrijdagavond 14 oktober 2011 is een familie van een rijtjeshuis aan de Roerdomp in de kern Kockengen (gemeente Stichtse Vecht) opgeschrikt door een brand in hun woonhuis. Omstreeks 22.20 uur kreeg de brandweer een melding van een uitslaande brand. Een uur later kon de brandweer het sein brand meester geven. Een bewoner van het pand is met brandwonden naar het ziekenhuis. De rest van de familie bleef ongedeerd.

De zolder van het huis brandde uit, en door de brand is het huis voorlopig onbewoonbaar. De familieleden worden opgevangen door familie en buren. Burgemeester Mirjam van 't Veld was ter plaatse en sprak met de familie. "Uiteraard zijn zij enorm geschrokken. Gelukkig kunnen zij de komende tijd terecht bij buren en familie. Die burenhulp is kenmerkend voor de hechtheid en betrokkenheid van een gemeenschap als Kockengen. Ik wens de familie sterkte bij de nasleep van de brand."

De stichting Salvage was aanwezig om de familie te helpen bij de nazorg. Zij treden namens de Nederlandse brandverzekeraars op en zorgen er voor dat alles goed geregeld wordt.