Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van zondag 16 oktober

Noord-Holland Noord, 16-10-2011 o 16.00 uur

Vrouw overleden na aanrijding

Alkmaar, zondag 16 oktober

De 76-jarige vrouw die op vrijdagmiddag rond 12.30 uur gewond raakte bij een aanrijding op de Hadewijchstraat is in de loop van de avond overleden aan haar verwondingen.

De vrouw reed op haar fiets over de Hadewijchstraat toen zij in botsing raakte met een 10-jarige fietser eveneens uit Alkmaar. Haar voorwiel raakte de achterkant van de fiets van de jongen. Hoe dat is gebeurd, wordt onderzocht door de Verkeersongevallenanalyse. Door de aanrijding kwam de vrouw ten val en kwam zij met haar hoofd op de weg terecht. Een traumahelikopter kwam ter plaatse voor hulpverlening. De vrouw werd met zeer ernstig hoofdletsel overgebracht naar het ziekenhuis. Er is een onderzoek ingesteld naar de exacte toedracht van het ongeval.

Aanrijding met paal

Oudkarspel, zondag 16 oktober 2011.

Op de Dorpsstraat is rond 3.40 uur een brommer met daarop drie jongemannen tegen een paal gereden. De bestuurder verloor de macht over het stuur en reed tegen de paal. Een van hen (leeftijd en woonplaats nog onbekend) is met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd. De bestuurder, een 19-jarige man uit Noord-Scharwoude, bleek ruim vijf keer teveel te hebben gedronken. Hij kon zijn rijbewijs inleveren en kreeg een proces-verbaal.

Aanrijding tussen twee autos

Oosterblokker, zaterdag 15 oktober 2011.

Op de Oosterblokker, nabij de kerk, zijn rond 18.50 uur twee personenautos tegen elkaar gebotst. De bestuurder van een Poolse auto probeerde in eerste instantie te vluchten samen met zijn passagier. Toen zij de politie zagen aankomen, kwamen ze op hun aandringen weer terug. Volgens getuigen reed het voertuig met daarin de twee mannen over de Oosterblokkern uit de richting van Westerblokker. Het voertuig reed daarbij van achter in op het voertuig bestuurd door een 76-jarige man uit Hoogkarspel. Hij hield nekklachten over aan de aanrijding. De bestuurder van het Poolse voertuig, een 40 jarige man uit Polen, werd aangehouden wegens het verlaten van een plaats van een ongeval. Uit de ademanalyse bleek bovendien dat hij ruim vijf keer teveel had gedronken. Hij kon direct zijn rijbewijs inleveren en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Drie beschonken bestuurders op Keern

Hoorn, zaterdag 15 oktober 2011.

Op het Keern zijn rond 2.00 uur drie mannen aangehouden die onder invloed van alcohol waren. Een 20-jarige bromfietser uit Enkhuizen bleek ruim twee keer teveel te hebben gedronken. Hij kreeg een rijverbod. Een 45-jarige man uit Hoofdplaat had bijna twee keer teveel op en een 31-jarige man uit Lelystad bleek bijna drie keer teveel te hebben gedronken. Ze kregen allemaal een rijverbod en proces-verbaal.

Snelheidscontroles

Opmeer, zaterdag 15 oktober 2011.

Op de A.C. de Graafweg zijn tussen 19.00 en 21.00 uur 529 passanten gecontroleerd op snelheid. 69 daarvan bleken harder te rijden dan de toegestane 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 121 km/u. Alle overtreders krijgen een bon thuis.

Middenmeer, zaterdag 15 oktober 2011.

Tussen 18.30 en 21.00 uur is een snelheidscontrole gehouden op de Schagerweg. Van De 586 passanten reden 75 bestuurders harder dan de toegestane 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 129 km/u. Alle overtreders krijgen een bon thuis.

Zuid-Scharwoude, zaterdag 15 oktober 2011.

Op de Oostelijke randweg is vanaf 14.00 uur een snelheidscontrole gehouden. Een 20-jarige automobilist uit Zuid-Scharwoude reed 101 km/u waar 50 km/u is toegestaan. Hij kon zijn rijbewijs inleveren en kreeg een proces-verbaal.

Heerhugowaard, zaterdag 15 oktober 2011.

Op de Westtangent, kruising G. Rietveldweg, zijn rond 20.30 uur twee mannen aangehouden omdat ze ongeveer 120 km per uur reden waar 50 km/u is toegestaan. Beide mannen mochten hun rijbewijs inleveren en kregen een proces-verbaal.

Vier gewonden bij aanrijding A9

Akersloot, zaterdag 15 oktober 2011.

Rond 2.00 uur zijn op de A9 twee voertuigen met elkaar in aanridjing gekomen, daarbij raakten vier personen gewond. Zij zijn ter controle, met onbekend letsel, naar het ziekenhuis vervoerd.

Een 24-jarige man uit Amsterdam reed richting Amsterdam toen zijn auto plotseling van achteren werd aangereden. De bestuurder van dit voertuig, een 19-jarige man uit Heerhugowaard, heeft vermoedelijk gedronken. Bij hem is een bloedtest afgenomen. Twee passagiers van 23-jaar uit Diemen en 21 uit Amsterdam die in het voorste voertuig zaten, zijn eveneens naar het ziekenhuis vervoerd. Tegen de veroorzaker wordt proces-verbaal opgemaakt.

Aanrijding met letsel

Den Helder, vrijdag 14 oktober 2011.

Rond 15.30 uur is op de Rijksweg een 22-jarige man uit Den Helder die op zijn fiets reed aangereden door een personenauto. Die werd bestuurd door een 33-jarige man uit Den Helder. De automobilist reed richting Julianadorp. Vanuit de richting Julianadorp kwam de man aanfietsen, hij sloeg zonder indicatie plotseling af. De 33-jarige bestuurder kon niet meer remmen en een botsing was het gevolg. De jongeman viel en is met onbekend letsel opgenomen in het ziekenhuis.

Alkmaar, vrijdag 14 oktober 2011.

Een 15-jarig meisje uit Alkmaar is gewond geraakt aan been en hoofd bij een aanrijding op de Laan van Parijs. Een 24-automobilist uit Alkmaar reed over deze laat toen het meisje plotseling al fietsend de weg over stak zonder de automobilist voor te laten gaan. Hij kon een aanrijding niet meer voorkomen. Het meisje is naar het ziekenhuis vervoerd.

Heerhugowaard, zondag 16 oktober 2011.

Rond 00.20 uur is een 17-jarige jongen uit Bergen ernstig gewond geraakt bij een aanrijding op het Strand van Luna. Een 20-jarige man uit Sint Maarten reed vanaf de Waerdse Tempel richting de Middenweg toen hij de 17-jarige jongen op zijn snorfiets aanreed. De bestuurder verklaarde dat hij opeens iets voor de auto zag en hard remde. Onderzoek van de Verkeersongevallendienst moet uitmaken wat er exact is gebeurd. De snorfiets en de auto zijn voor onderzoek in beslag genomen. Het slachtoffer is met ernstig hoofd- en beenletsel opgenomen in het ziekenhuis.

Bovenkarspel, vrijdag 14 oktober 2011.

Op de Florasingel is rond 7.00 uur een 21-jarige vrouw uit Bovenkarspel gewond geraakt toen zij werd aangereden door een auto. Hij reed over de Florasingel richting het station Flora. De vrouw stak over en werd geraakt door de automobilist. De politie onderzoekt de toedracht van dit ongeval en gaat er nu vanuit dat hij harder heeft gereden dan de toegestand 30 km/u. De vrouw is met verwondingen over haar hele lichaam overgebracht naar het ziekenhuis. De bestuurder van de auto is aangehouden en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Breezand, vrijdag 14 oktober 2011.

Op de Balgweg is rond 21.20 uur een aanrijding geweest tussen een brandweerauto en een personenauto. Daarbij raakten vier personen lichtgewond. De brandweerauto reed in de richting van Alkmaar, de personenauto kwam uit tegengestelde richting. De twee raakten door onbekende oorzaak met elkaar in botsing, dit wordt onderzocht. De bestuurder van de personenauto, een 26-jarige man uit Schagen is aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. Van hem is een bloedtest afgenomen. De bestuurder van de auto en zijn drie passagiers zijn voor controle overgebracht naar het ziekenhuis.

Alcoholcontroles

Broek op Langedijk, vrijdag 14 oktober 2011.

Tussen 21.45 en 5.30 uur is een alcoholcontroel gehouden op de Westelijke Randweg. In totaal zijn 444 personen gecontroleerd op het gebruik van alcohol in het verkeer. Vijf personen hadden teveel gedronken en kregen een proces-verbaal. Onder hen was één beginnend bestuurder.

Heerhugowaard, zaterdag 15 oktober 2011.

Op de Westtangent is tussen 1.00 en 4.00 uur een alcoholcontrole gehouden. Van de 157 gecontroleerde bestuurders bleken vijf personen teveel te hebben gedronken. Vijf personen kregen een rijverbod. Een bromfietsbestuurder had zoveel gedronken dat hij zijn rijbewijs moest inleveren. Hij bleek alleen niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Alle overtreders kregen een proces-verbaal.

Op de vuist in kroeg

Alkmaar, zaterdag 15 oktober 2011.

Rond 20.45 uur is gevochten in een kroeg aan de Gedempte Nieuwesloot. Bezoekers van een andere kroeg uit deze straat kwamen om onbekende reden dreigend naar binnen en gooiden met voorwerpen naar de bezoekers, op dat moment waren er 20 tot 30 klanten in de zaak. Veel spullen in het café waren vernield en ook een aantal bezoekers liep verwondingen op aan handen of hoofd. Twee personen deden aangifte van mishandeling en er was een aangifte wegens vernieling van spullen in het café. De politie heeft direct een onderzoek ingesteld. Eventuele getuigen die nog geen contact met de politie hebben gehad, worden gezocht contact op te nemen met de politie in Alkmaar, tel: 0900- 8844.

Huiselijk geweld

Medemblik, zondag 16 oktober 2011.

Rond 3.35 uur is in de buurt van zijn woning een 21-jarige man aangehouden op verdenking van het mishandelen van zijn vader. De jongeman had daarnaast diverse goederen in de woning vernield. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Hoorn, zaterdag 15 oktober 2011.

Rond 10.00 uur is in zijn woning een 20-jarige man uit Hoorn aangehouden. Hij wordt verdacht van het mishandelen van zijn vrouw. Ook bedreigde hij drie agenten met de dood bij zijn aanhouding. Zij doen daarvan aangifte. De man is in verzekering gesteld en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Heling fietsen

Bovenkarspel, zondag 16 oktober 2011.

Op aangeven van een alerte bewoner konden agenten rond 4.30 uur op de Flint een 32-jarige man aanhouden op verdenking van het helen van fietsen. Een getuige zag een vreemde man in haar tuin en zag hem wegfietsen met een andere fiets in zijn hand. Op basis van zijn signalement konden agenten kort daarna de verdachte aanhouden. De fietsen waren niet van hem.. Onderzoek moet uitwijzen wie de rechtmatige eigenaren zijn. Vermoedelijk zijn de fietsen uit een schuur gestolen. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Jongeren aangehouden bij parkeergarage

Alkmaar, vrijdag 14 oktober 2011.

Bij een parkeergarage aan de Europaboulevard zijn tussen 21.15 en 22.30 uur in totaal zeven jongeren aangehouden in de leeftijd van 16 tot 19 jaar, allen uit Alkmaar. Zij worden vedacht van het plegen van vernielingen in en rondom de parkeergarage en het winkelcentrum de Mare en het veroorzaken van overlast. Bij hun aanhouding probeerden de jongeren te ontkomen, een enkeling kon ontkomen. Onderzoek moet uitmaken wat zij exact hebben gedaan.

Rambo in bos

Bergen, zaterdag 15 oktober 2011.

Tijdens de surveillance zagen agenten rond 1.20 uur over de Eeuwigelaan een man rennen in complete leger-outfit. Zij hielden hem, een 31-jarige man uit Polen, aan. Hij verklaarde dat hij in het bos was geweest en het mes nodig had om hout te kappen. Hij wilde hier een paar dagen bivakkeren. De man kon mee naar het bureau en de messen zijn in beslag genomen. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Rijbewijs kwijt na weigeren ademanalyse

Venhuizen, zaterdag 15 oktober 2011.

Rond 3.45 is op de Markerwaardweg een 18-jarige man uit Venhuizen aangehouden. Hij slingerde over de weg en zijn kentekenplaat was gehalveerd. De man sprak met dubbele tong en rook naar alcohol. Desondanks weigerde hij de ademenanalyse want hij vertelde niet te hebben gedronken. Hij is aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. Ook is zijn rijbewijs ingevorderd. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Boos na vrijlating

Den Helder, zaterdag 15 oktober 2011.

Rond 4.00 uur is op de Koningsstraat een 21-jarige man uit Den Helder aangehouden wegens oopenbare dronkenschap. Toen hij een aantal uren later werd vrijgelaten werd de man agressief richting agenten en dreigde hij een steen naar hen te gooien. Hierop is hij weer aangehouden en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Auto in brand

Heerhugowaard, zondag 16 oktober 2011.

Op de Berkenlaan is rond 4.30 uur een auto uitgebrand. De eigenaren waren op vakantie. Onderzoek moet uitwijzen of het om brandstichting gaat.

Heiloo, vrijdag 14 oktober 2011.

Op de Nijenburgerweg is rond 20.00 uur een auto in de brand gestoken. De auto stond in een weiland en bleek de dag ervoor in Twente te zijn gestolen. De politie doet onderzoek.

Woninginbraken

Heerhugowaard, vrijdag 14 oktober 2011.

Tussen 19.30 en 20.30 uur is geprobeerd in te breken bij een woning aan de Bergkristal. De bewoner zag sporen van op het kozijn van een raam. Eventuele getuigen die iets verdachts hebben gezien worden verzocht contact op te nemen met de politie.

Alkmaar, vrijdag 14 oktober 2011.

Bij een woning aan de Kennemerstraatweg is tussen vrijdag 23.00 uur en zaterdag 7.00 uur ingebroken. De dieven kwamen binnen via de voordeur, vermoedelijk door te hengelen. Het is nog niet bekend of de daders buit hebben gemaakt.

Alkmaar, zondag 16 oktober 2011.

Rond 5.00 uur is ingebroken bij een woning aan de Stuartstraat. De bewoner hoorde de hond tekeer gaan en zag dat de voordeur open stond. De dief ging er vandoor met een laptop computer.

Bovenkarspel, zaterdag 15 oktober 2011.

Bij een woning aan de Zuiderdijk is rond 8.00 uur een onbekend persoon de woning in geslopen. Die ging er vandoor met de portemoneeer van de bewoner.

Heerhugowaard, zaterdag 15 oktober 2011.

Tussen 18.00 en 23.45 uur is ingebroken bij een woning aan de Rosmolen. De daders kwamen binnen door een raam aan de voorzijde van de woning. Zij gingen er vandoor met computerapparatuur.

Hoorn, zaterdag 15 oktober 2011.

Rond 20.20 uur is ingebroken bij een woning aan de Houtzaagmolen. De melder hoorde lawaai bij de benedenburen en ontdekte kort daarop dat er bij hem was ingebroken. Het is nog niet bekend of er spullen zijn ontvreemd.

Alkmaar, zondag 16 oktober 2011.

Tussen 1.00 en 6.30 uur is ingebroken bij een woning aan de Rietdekkersstraat. De daders kwamen binnen via de achterdeur en gingen er vandoor met onder andere een laptop en portemonnee. Vermoedelijk kwamen ze binnen door te flipperen. Dat betekent dat een stuk plastic tussen deur en kozijn wordt gestoken. Daarmee kan het slot worden open geduwd als dat niet op slot is gedraaid.

Van fiets beroofd

Heerhugowaard, zondag 16 oktober 2011.

Rond 4.30 uur is een 16-jarige jongen op de Middenweg beroofd van zijn fiets. Hij verklaarde dat een groep jongemannen achter hem aan rende en zijn fiets afpakten. Bij de groep was in ieder geval één scooterrijden betrokken.

Bedreiging met wapen

Den Helder, zondag 16 oktober 2011.

Rond 4.00 uur is op het Nieuwland ter hoogte van het zwembad een 19-jarige man uit Den Helder bedreigd met een wapen. Het slachtoffer fietste hier en uit de bossages kwam een voor hem onbekend persoon tevoorschijn. Die bedreigde hem, wilde geld en spullen, en ging er vandoor met zijn portemonnee. Met een politiehond en verschillende politieeenheden is nog in de omgeving gezocht naar de onbekende man. Hij is niet aangetroffen. De verdachte is moeilijk te omschrijven omdat hij een pet droeg en een bandana. Wel is bekend dat hij een lichtbruine leren jas droeg en ongeveer 1.80/1.85 meter lang is, een slank postuur heeft en een bril droeg. Eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie in Den Helder (0900 8844).