KNHS

Gert-Jan Bruggink wint Grote Prijs van Schleswig-Hostein 16 oktober 2011


KIEL (KNHS) - Het hoofdnummer van de Baltic Horse Show in Kiel is de Grote Prijs van Schleswig-Holstein, en daarin zegevierde Gert-Jan Bruggink (De Lutte)) met de KWPN gefokte Primeval Wings (Lexicon x Columbus). In de barrage was Bruggink de snelste foutloze combinatie en verwees de Duitser Lars Nieberg met Lucie naar de tweede plaats, terwijl de Ierse Jessica Kürten met Vincente (Oklund x Ufarno) derde werd.

Marc Houtzager (Rouveen), die zich zondagmiddag met Sterrehof's Voltaire (Now or Never M x Accord II) ook voor de barrage van de Grote Prijs had geplaatst, kwam niet verder dan de zevende plek. De snelste tijd in de barrage werd gerealiseerd door de Duitser Jörg Oppermann met Che Guevara. Hij dook ruim een seconde onder de tijd van Bruggink, maar dat ging wel ten koste van een springfout, waardoor hij als vijfde eindigde.
Op zaterdag eerder had Bruggink in de kwalificatiewedstrijd voor de Grote Prijs al de tweede plek opgeëist met Wings. Toen kwam Bruggink 0.22 sec. te kort om de jonge Duitser André Schröder met AD Quira van de eerste plek te verdringen. Dat de Twent in vorm is bewees hij ook met Primeval What Exclusive (Indoctro x Mermus R), door in het Championat van Kiel op zaterdagavond derde te worden, achter de Duitsers André Schröder met Window en Toni Hassmann met Vinchester (Heartbreaker x Ramiro).

Nadat Bruggink zich had geplaatst voor de barrage van de Grote Prijs bestudeerde hij het barrageparcours en hij was daar niet blij mee. "Ik heb een hekel aan wendingen die we 'roll backs' zijn gaan noemen en waarbij een paard tussen de hindernissen soms een halve en anders een driekwart cirkel moet lopen om bij de volgende hindernis te komen. In dit barrageparcours kwamen maar liefst drie van deze roll backs voor. In de tweede had ik de keus om voor- of achterlangs een hindernis te rijden en tegen mijn gewoonte in reed ik buitenom. Dat bleek achteraf de goede keuze, want de enige die binnendoor reed was wel een seconde sneller dan ik was, maar tikte daarbij een hindernis naar beneden. Toen we halverwege het parcours waren kreeg ik het gevoel dat Wings geen fout wilde maken en toen ben ik voluit door blijven rijden, met als resultaat dat we de winnende rit hebben neergezet. Ik ben er verschrikkelijk blij mee!", aldus de uitbundige Twent.

Jacob Melissen,
In opdracht van de KNHS

Meer info zie: www.baltic-horse-show.de

Uitslag Grote Prijs (1.55m) (zo):


1) Gert-Jan Bruggink (De Lutte) - Primeval Wings (Lexicon x Columbus) - 0 / 0 - 38.05

2) Lars Nieberg (Dui) - Lucie (Landadel x Gralsritter) - 0 / 0 - 39.00
3) Jessica Kürten (Ier) - Vincente (Oklund x Ufarno) - 0 / 0 - 39.50 7) Marc Houtzager (Rouveen) - Sterrehof's Voltaire (Now Or Never M x Accord II) - 0 / 6 - 48.21

Uitslag springen 1.50m (za):


1) André Schröder (Dui) - AD Quira (Quilot x Ramiro) - 0 / 0 - 33.66
2) Gert-Jan Bruggink - Primeval Wings - 0 / 0 - 33.88
3) Douglas Lindelöw (Zwe) - Talina (Matterhorn x Heidelberg) - 0 / 0 - 34.76

Uitslag springen 1.50m (za):


1) André Schröder - Window (Weinzauber x Florestan I) - 0 / 0 - 36.62
2) Toni Hassmann (Dui) - Vinchester PKZ (Heartbreaker x Ramiro) - 0 / 0
- 37.93

3) Gert-Jan Bruggink - Primeval What Exclusive (Indocro x Mermus R) - 0 / 0 - 38.14

4) Marc Houtzager - Sterrehof's Uppity (Guidam x Epilot) - 0 / 0 - 38.31
7) Willem Greve (Markelo) - Wisielottie (Rash R x Burggraaf) - 0 / 0 - 41.34