Ingezonden persbericht


Oogstdag De Kruidhof sluit jaar vol 'Passie' af.

Zaterdag 8 oktober was alweer de laatste dag van het seizoen van De Kruidhof. Het seizoen stond volledig in het teken van 'Passie'. Vol 'Passie' werd het seizoen dan ook afgesloten met de Oogstdag. Ruim 1000 bezoekers bezochten de gezellige markt op het terrein en in de kassen waren workshops ingericht op het gebied van pompoen snijden en herfstbloemschikken.

De Kruidhof kijkt terug op een goed museumseizoen. Alhoewel er gemakkelijk gedacht kan worden dat een openluchtmuseum als De Kruidhof met de zomer van 2011 minder bezoekers zou trekken is het tegendeel waar. Ten opzichte van 2010 is er zelfs een stijging te zien naar ruim 17 000 bezoekers. Het is vooral het totaal concept wat onze bezoekers terug doet komen aldus Jan Willem Zwart, directeur van De Kruidhof. De thematuinen, de educatieve speeltuin, het zeer uitgebreide IJstijdenmuseum, het terras en de vele evenementen maken het tot een zeer Dwaande geheel.

Zwart kijkt tevreden op het jaar terug. Een jaar waarin De Kruidhof ook als museum herijkt is als erkend museum. De Nederlandse Museum Vereniging heeft de nationale erkenning in het leven geroepen om goede kwaliteit te waarborgen. Zo is een goed collectiebeheer van belang en de juiste bedrijfsvoering. Het meest belangrijk is dat een bezoeker zich er gast voelt. De 'passie' die wij hebben laten zien het afgelopen jaar willen we meenemen naar het nieuwe seizoen waar 'verhalen' het centrale thema zullen zijn. Verhalen over planten, mensen en meer.

In de herfstvakantie is De Kruidhof nog even open en zullen er in samenwerking met het IJstijdenmuseum kinderactiviteiten zijn. -------