Gemeente Westervoort

De Donorweek 2011 staat voor de deur!

Van 17 tot en met 23 oktober staat Nederland weer in het teken van orgaan- en weefseldonatie en vraagt iedereen een ander of hij al geregistreerd staat als donor, ja of nee. Het tekort aan orgaandonoren kunnen we tenslotte alleen samen oplossen.

IFRAME: http://www.youtube.com/embed/_2rdtZLCDak

Orgaandonatie van levensbelang
Orgaandonatie is een actueel en belangrijk onderwerp. Er is namelijk een groot tekort aan organen. Hierdoor overlijden er jaarlijks tientallen patiënten die te lang op een donororgaan moeten wachten. Uw gemeente zet zich actief in voor het verhogen van het aantal donorregistraties en stelt donorformulieren beschikbaar bij de afdeling Burger- of Publiekszaken.

Het is van groot belang dat donorregistratie bespreekbaar wordt gemaakt. Want als meer mensen zich als donor registreren, kunnen meer levens worden gered.

Landelijke Donorweek
Van 17 tot en met 23 oktober is de landelijke Donorweek. Tijdens deze week worden in het hele land activiteiten georganiseerd die aandacht vragen voor orgaan- en weefseldonatie. Het doel is mensen stimuleren om met hun vrienden en familie in gesprek te gaan over orgaan- en weefseldonatie. En hun keuze te laten registreren in het Donorregister.

Meer informatie?
Kijk voor meer informatie op www.donorweek.nl of kijk op de website van donorvoorlichting naar de meest gestelde vragen en antwoorden over orgaandonatie.

Donor worden (of niet)?
Ga naar www.jaofnee.nl en leg uw keuze vast.

Dorpsplein 1 6931CZ; P: Postbus 40 6930 AA; T: (026) 3179911; F: (026) 3113623 E: gemeente@westervoort.nl