Politie Utrecht

Persberichten Utrecht Stad, 09.35 uur

Utrecht, 17-10-2011

Mannen aangehouden

UTRECHT Een 24-jarige man uit Eindhoven en een 24-jarige man uit Zwolle zijn aangehouden omdat zij elkaar mishandelden.

De twee, bekenden van elkaar, bevonden zich zondag 16 oktober omstreeks 20.30 uur in een supermarkt aan de Hondsrug. Het tweetal kreeg een woordenwisseling om een geleende barbecue. Die had de Eindhovenaar geleend, maar nog steeds niet teruggegeven aan de Zwollenaar. De Eindhovenaar duwde hierop de Zwollenaar tegen een muur waardoor hij een hoofdwond opliep. De Zwollenaar zag echter kan som met een volle bierfles de Eindhovenaar op zijn hoofd te slaan. Door tussenkomst van beveiligingspersoneel werd het tweetal aan de politie overgedragen. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Uit onderzoek bleek verder dat de Zwollenaar geen geldige verblijfstitel heeft in Nederland en wordt aan de Vreemdelingenpolitie overgedragen.

Heling

UTRECHT Een man werd op zondagmiddag aangehouden op verdenking van heling.

Rond 16.25 uur zagen agenten een quad rijden op de J.M. de Muinck Keizerlaan. Toen de bestuurder van de quad de agenten zag, ging hij ervandoor. Op basis van een signalement kon een andere agent de man staande houden op de 1e Polderweg. Toen na controle bleek dat de quad gestolen was, is de 21-jarige man uit Utrecht aangehouden en overgebracht naar bureau. De politie heeft de zaak in onderzoek en maakt proces-verbaal op.

Mishandeling

UTRECHT Op zondagavond werd een vrouw mishandeld. Ook werd geprobeerd haar vriendin te mishandelen. De politie zoekt getuigen.

Omstreeks 19.05 uur liepen een 21-jarige en een 22-jarige vrouw uit Utrecht over de Kievitstraat. Halverwege de straat kruisten zij een man die een kreet uitsloeg. Vlak voordat de twee vrouwen bij de Koekoekstraat waren, werd de 22-jarige vrouw door de man op haar achterhoofd geslagen met een voorwerp. Vervolgens gooide de man een ander voorwerp naar de 21-jarige vrouw. De twee vrouwen vluchtten weg. Een man op een fiets is nog achter de verdachte aangegaan, maar verloor hem uiteindelijk uit het oog. Meerdere eenheden van de politie zochten naar de verdachte, maar troffen hem niet meer aan.

Signalement:


- getinte man


- lange donkere jas


- weggevlucht in de richting van het Griftpark

De politie is nog op zoek naar de verdachte en roept getuigen op zich te melden. Heeft u meer informatie over deze zaak, neemt u dan contact op via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.