Politie Groningen

Maandag 17 oktober 2011

Provincie Groningen, 17-10-2011

Automobilist aangehouden na achtervolging

GRONINGEN De politie heeft zondagavond in de Sloep in Groningen een 41-jarige automobilist uit die plaats aangehouden na een achtervolging. De bestuurder viel op het Hoendiep op vanwege zijn rijgedrag. Agenten gaven de man een stopteken, maar hij ging er vandoor richting de Atoomweg. Daar leek de Stadjer zich vast te rijden. Hij keerde echter en botste daarna tegen de politieauto. Niemand raakte daarbij gewond. De automobilist ging er met hoge snelheid vandoor. Zowel binnen als buiten de bebouwde kom werden snelheden van 100 tot 150 km/u gehaald. In de wijk Lewenborg reed de 41-jarige zichzelf klem. Een van de agenten zette zijn auto voor de autodeur zodat de verdachte niet lopend kon ontkomen. De Stadjer bleek geen rijbewijs te hebben. Hij is ingesloten en zijn auto is in beslag genomen. Twee andere personen die in de auto zaten mochten na een verklaring naar huis.

Fietster gewond na aanrijding

FARMSUM Op zondagmiddag raakte een 73-jarige inwoonster van Delfzijl gewond nadat zij op haar fiets in aanrijding was gekomen met een auto. De vrouw reed over de Koestraat in Farmsum en kwam uit de richting van de Hogelandsterweg. Een 37-jarige bestuurder van een auto, afkomstig uit Farmsum, reed in dezelfde straat en wilde rechtsaf slaan en zag daarbij de fietsster over het hoofd. De vrouw liep een hoofdwond op en had pijn aan haar been. Zij is met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De politie maakt een rapportage van het ongeval op.

Wanbetaler rijdt zonder geldig rijbewijs

FOXHOL De politie heeft in de nacht van zondag op maandag een 24-jarige inwoner van Hoogezand aangehouden. De man reed in zijn auto in de Gerrit Imbosstraat in Foxhol. Toen de agenten de bestuurder wilden controleren bleek de man geen geldig rijbewijs te hebben. Omdat de man ook geen identiteitsbewijs bij zich had, werd hij aangehouden. Op het politiebureau bleek dat de bestuurder ook nog een boete had openstaan. Nadat deze boete betaald was verliet de man met een nieuwe bekeuring voor het rijden zonder geldig rijbewijs het politiebureau.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde zondag 16 oktober op diverse plaatsen het verkeer.

Leek, Diepswal: aantal geregistreerde voertuigen: 525, aantal overtredingen: 98, hoogst gemeten snelheid: 82 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Groningen, N361: aantal geregistreerde voertuigen: 770, aantal overtredingen: 34, hoogst gemeten snelheid: 116 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.