Gemeente Nuenen


Brons voor 40-jarig Kunstencentrum CAN

Stichting Culturele Activiteiten Nuenen

Â

Het Kunstencentrum CAN, ook bekend als Stichting Culturele Activiteiten Nuenen, ontving uit handen van burgemeester Ligtvoet een bronzen gemeentelijke erepenning vanwege het 40-jarig bestaan.Â

Â

40 jaar CAN

Het CAN is opgericht op 9 september 1971. Het CAN viert het 40-jarig bestaan met verschillende activiteiten, startende met een receptie en miniconferentie met het thema: buitenschoolse kunsteducatie in een kleine, kunstminnende gemeente.

Stichting CAN heeft tot doel het culturele leven in Nuenen te bevorderen. Zij doen dit door iedereen in de gelegenheid te stellen creatief bezig te zijn met beeldende kunst, dans en theater, onder deskundige leiding van kunstvakdocenten. De meeste cursussen vinden plaats in cultureel centrum Het Klooster. De cursussen zijn voor iedereen, van jong tot oud. Passie voor kunst staat centraal. Het is de ambitie om te groeien, het aanbod te verbreden en om steeds meer kinderen, jongeren en volwassenen te bereiken en hen enthousiast te maken voor kunst.

Het aanbod is enorm met cursussen op het gebied van beeldende kunst, dans en beweging en theater en musical. Maatwerk is mogelijk. Er zijn workshops en men kan er terecht voor diverse activiteiten voor bij een feestje of een actieve bijeenkomst.

Â

Bij gelegenheid van het 40-jarig bestaan ontving het Kunstencentrum CAN de bronzen erepenning van de gemeente Nuenen, Gerwen en Nederwetten.

Â