Gemeente Dongen

Oefening met transporthelikopter

Publicatiedatum: 17-10-2011

De Koninklijke Landmacht houdt van 10 tot en met 21 oktober een grote geneeskundige oefening op en rondom vliegbasis Gilze-Rijen. De oefening wordt voor medische evacuatievluchten ondersteund door een Chinook transporthelikopter van het Defensie Helikopter Commando. Deze vliegt van 17 tot en met 19 oktober s middags in de omgeving van de gemeente Dongen.

De oefening draagt de naam Medic Diamond en vindt plaats in de omgeving van vliegbasis Gilze-Rijen en de militaire complexen Dongen en De Vijf Eiken. Voor het eerst sinds jaren wordt de gehele geneeskundige keten binnen de landmacht gezamenlijk beoefend. Daarnaast vormt Medic Diamond de eerste grote oefening waarin ook daadwerkelijk helikopters worden ingezet. Aan Medic Diamond nemen in totaal 700 militairen deel.

Meer informatie
Meer informatie over de vliegbewegingen tijdens Medic Diamond kunt u vinden op de website van het ministerie van Defensie of op Teletekst pagina 766.

U kunt de vliegbasis Gilze-Rijen volgen via twitter @vlbgilzerijen.

Voor vragen kunt u bellen met Sectie Communicatie van het Defensie Helikopter Commando op vliegbasis Gilze-Rijen, telefoonnummer 0161-296100.

Heeft u klachten?
Klachten over de helikoptervluchten kunt u indienen via de website van het ministerie van Defensie of via het gratis nummer 0800-0226033.